Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

10.000 lei pe lună pentru medicii veterinari

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 10.000 lei pe lună medicilor veterinari în speranța că aceștia vor fi atrași să încheie contracte pentru sutele de localități din România fără asistență veterinară.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2020 - 14:59

”Guvernul a aprobat cadrul legal primar referitor la condiţiile în care poate fi acordată suma lunară de 10.000 lei, exclusiv TVA, stabilită de Legea nr. 236/2019, pentru beneficiarii contractelor încheiate în vederea realizării activităţilor sanitar-veterinare publice. Această soluţie legislativă este rezultatul consultărilor avute de premierul Ludovic Orban şi conducerea ANSVSA cu reprezentanţii Colegiului Medicilor Veterinari, forurilor asociative şi patronatului medicilor veterinari”, a transmis ANSVSA.

Măsura este necesară având în vedere că în primele șase luni ale anului s-a înregistrat un un număr semnificativ de circumscripţii sanitar-veterinare vacante, cu consecinţe deosebit de grave pentru garantarea statusului de sănătate al animalelor şi, implicit, sănătăţii publice.

Modificarea prevederilor art. 15 din OG 42/2004 prin înlocuirea sintagmei ”contract de concesiune pe o durata de 5 ani” cu sintagma ”acord cadru de servicii pe 4 ani” permite punerea în concordanţa cu Legea 98/2016 din domeniul achiziţiilor publice.
S-a introdus, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, prevederea ca toţi medicii veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii, să poată interveni, prin utilizarea de substanţe tranchilizante, în situaţii de urgenţă – atacuri ale urşilor, lupilor, altor animale – care pun în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor.
Fondurile pentru plata lunară a medicilor veterinari se asigură până la sfârșitul anului 2020 din bugetul ANSVSA.

Comentarii