Guvernul a alocat Ministerului Dezvoltării aproape 8 miliarde de lei pentru continuarea investiţiilor în comunităţile locale
Premierul Marcel Ciolacu a cerut, în ședința de Guvern de miercuri, ca miniştrii Finanţelor şi Economiei să finalizeze cele două proiecte economice majore, finanţarea tranziţiei verzi pentru marea industrie şi sprijinirea investiţiilor cu impact semnificativ.
„Aprobăm azi 2,5 miliarde ca să plătim investiţii în comunităţi locale, gestionate prin PNDL şi PNRR. Alte 2,3 miliarde de lei merg către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Dezvoltării. Plătim beneficiarii proiectelor de infrastructură modernă de transport care protejează mediul şi putem să contractăm noi investiţii pe transport verde”, a precizat premierul Ciolacu.
„Vom face simultan şi rectificarea bugetară pentru a aloca fonduri importante ca să finanţăm aceste scheme esenţiale pentru a susţine dezvoltarea economiei noastre”, a mai declarat Ciolacu.
Guvernul a alocat Ministerului Dezvoltării, în şedinţa de miercuri, aproape opt miliarde de lei pentru continuarea investiţiilor în comunităţile locale şi pentru achitarea unor lucrări deja făcute pentru modernizarea infrastructurii locale, a declarat Adrian Veștea. Ministrul Dezvoltării a mai precizat și că suma de 1,6 miliarde de lei merge către Programul Naţional ”Anghel Saligny”.
” În prezent, prin Ordin de ministru avem 5.684 de proiecte aprobate, din care 3.806 sunt deja contractate. Valoarea acestora este de 45 de miliarde, iar valoarea decontată până în prezent este de aproximativ 9 miliarde. Dacă ne raportăm la cele 3.228 de unităţi administrativ-teritoriale, putem spune că din cadrul acestui program, avem 3.129 de municipii, oraşe şi comune, aproximativ 98,4% din toate unităţile administrativ-teritoriale ale României”, a afirmat Veştea.
El a adăugat că cele mai multe investiţii vizează reabilitarea de drumuri, fiind vorba de 2.651 de proiecte, în valoare de 26,5 milioane de lei. Ministrul a prezentat şi câteva proiecte mari care urmează să fie finanţate: Inelul rutier metropolitan din Oradea – 201 milioane de lei, modernizarea şi reabilitarea reţelei stradale din municipiul Târgovişte – 21 de milioane de lei, varianta ocolitoare Mizil – 69 de milioane de lei.