21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalVolkswagen renunță la acorduri esențiale și declanșează un conflict cu sindicatele pe...

Volkswagen renunță la acorduri esențiale și declanșează un conflict cu sindicatele pe fondul provocărilor economice

Volkswagen a anunțat că va renunța la șase contracte colective de muncă, pe fondul intensificării conflictului cu sindicatele și consiliul de întreprindere. Compania germană a declarat că această decizie este determinată de provocările economice actuale, conform CNBC, informează Profit.ro.

Printre acordurile pe care Volkswagen le va anula se numără cel de protecție a locurilor de muncă, în vigoare din 1994 pentru forța de muncă germană, și un acord de salarizare pentru angajații de specialitate și conducere.

Compania va renunța, de asemenea, la acordurile care reglementează angajarea lucrătorilor temporari și preluarea ucenicilor care și-au finalizat formarea, relatează News.ro.

Gunnar Kilian, șeful departamentului de resurse umane al Volkswagen, a subliniat că această măsură este menită să asigure perspective de viitor pentru companie și să contribuie la stabilitatea financiară.

Este de așteptat ca planurile companiei să aibă parte de o rezistență fermă

Securitatea locurilor de muncă va fi garantată până la 30 iunie 2025, iar Volkswagen va începe negocieri cu reprezentanții lucrătorilor.

Într-o reacție, Daniela Cavallo, președinta Consiliului pentru Întreprindere al VW, a declarat că planurile companiei vor întâlni o rezistență fermă.

”Acum, compania a făcut ceea ce ne așteptam de zile întregi. Și situația rămâne aceeași: vom opune o rezistență acerbă la acest atac istoric asupra locurilor de muncă ale noastre. Cu noi, nu vor fi disponibilizări”, a spus Cavallo.

Thorsten Gröger, negociator principal al sindicatului IG Metall, a adăugat că se vor opune renunțării la acordul de protecție a forței de muncă și la eventualele închideri de fabrici.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă