17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiUn elicopter SMURD a intervenit pentru a salva viața unui șofer de...

Un elicopter SMURD a intervenit pentru a salva viața unui șofer de pe Transfăgărășan

Un elicopter SMURD a fost solicitat să recupereze o persoană inconştientă pe Transfăgărăşan, zona Cota 2000, anunţă ISU Argeş.



Un bărbat de 65 ani aflat la volan pe Transfăgărășan, în apropere de Cabana Capra, a simţit că i se face rău şi a tras pe dreapta, reuşind, cu ultimele puteri, să sune la 112.
La locul unde a oprit au ajuns de urgenţă salvatorii montani de la Salvamont Argeș și paramedicii de pe ambulanța SMURD a ISU Argeș.

Pentru a urgenta intervenţia şi acordarea ajutorului specializat, a fost chemat și elicopterul SMURD de la POA Brașov.

Din primele informații, se pare că omul are probleme cu inima și a fost găsit inconștient când salvatorii au ajuns la el.

Turist francez accidentat în Munţii Făgăraş, salvat cu elicopterul SMURD

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a anunţat, luni, că un turist francez a fost salvat cu un elicopter SMURD de la cabana Suru.

”Acesta făcea parte dintr-un grup care practica schi de tură, în Munţii Fagaraş, şi în cursul serii trecute s-a accidentat la coborâre spre cabană, suferind un traumatism la membrul interior”, a declarat Adrian David.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...

Bazin de înot într-o comună cu doar 1.500 de suflete de unde tinerii au plecat

Un bazin de înot, în valoare de 9 milioane de lei, a fost construit într-o comună cu puțin peste 1.500 de locuitori, în condițiile...

Legenda fotbalului italian, Salvatore Schillaci, a murit la 59 de ani

Salvatore „Toto” Schillaci, eroul Italiei de la Campionatul Mondial din 1990, a murit la vârsta de 59 de ani, după o lungă luptă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă