23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăInternaționalTeleviziunile si radiourile nu vor mai putea organiza jocuri de noroc

Televiziunile si radiourile nu vor mai putea organiza jocuri de noroc

Jocurile de noroc organizate prin intermediul retelelor de televiziune sau radio vor fi interzise, iar incalcarea acestor prevederi va fi considerata infractiune, pedepsele mergand de la amenda pana la inchisoare de la 1 la 4 ani.

Potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Finantelor Publice, vor fi interzise si jocurile de noroc organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet sau intranet, precum si prin intermediul altor sisteme de comunicatii (sisteme de telefonie fixa sau mobila) sau asimilate acestora.
In categoria jocurilor interzise mai intra pariurile incheiate pe rezultatele unor concursuri clandestine, cum ar fi: lupte de caini, lupte de cocosi, curse auto, jocurile tip alba-neagra ale caror rezultate pot fi influentate prin dexteritatea organizatorului de joc, a manuitorului mijloacelor de joc, cum ar fi: carti de joc, cauciucuri cu timbre, capace cu boabe de cereale, capace cu bila.
Proiectul de act normativ permite insa organizatorilor sa foloseasca mijloacele de comunicatii pentru a informa participantii cu privire la regulile de concurs, sau cotele de pariuri practicate, intrecerile care fac obiectul concursului etc.

Infractiuni si pedepse

Legea va stabili ca infractiune pedepsita cu inchisoare de la 2 la 7 ani sau cu amenda organizarea si desfasurarea de jocuri sau activitati, indiferent de denumirea lor, prin care se propune unor persoane sa depuna sau sa colecteze bani ori sa se inscrie pe o lista, facandu-le sa spere la castiguri financiare rezultate din cresterea numarului de persoane recrutate sau inscrise, indiferent cum se realizeaza aceasta colectare sau inscriere pe liste. Va constitui infractiune si se va pedepsi cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda si fapta de a propune unei persoane sa depuna sau sa colecteze bani ori sa se inscrie pe o lista in conditiile amintite mai sus.

Cele mai citite

Ceremonie la Șantierul Naval Damen Galați pentru noua navă multifuncțională a Marinei Portugheze

Pe 3 octombrie, Șantierul Naval Damen Galați a găzduit o ceremonie comună care a marcat începutul debitării și punerea chilei pentru o navă multifuncțională...

Accidentare gravă pentru Lixandru! Mijlocașul lui FCSB va reveni abia anul viitor

Mijlocașul FCSB, Mihai Lixandru, va fi indisponibil pentru șase luni după accidentarea suferită în meciul cu PAOK Salonic, ratând astfel a doua convocare consecutivă...

Florin Tănase avertizează adversarele din Europa League: „Nu vor avea un meci ușor cu noi”

FCSB a învins PAOK cu 1-0 în Grecia, în cadrul etapei a doua din faza ligii Europa League, și speră la calificarea în primăvara...
Ultima oră
Pe aceeași temă