18.9 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSocialSocietatePopulația României a crescut ușor la începutul anului 2024, pe fondul imigrației...

Populația României a crescut ușor la începutul anului 2024, pe fondul imigrației pozitive

La 1 ianuarie 2024, România avea o populație rezidentă de 19,06 milioane de persoane, înregistrând o creștere de 9.900 de locuitori față de aceeași dată din 2023, conform datelor publicate de INS.

Populația feminină a rămas majoritară, reprezentând 51,4% din total, adică 9,79 milioane de femei.

INS a raportat că populația urbană și cea feminină continuă să fie dominante, reprezentând 51,9%, respectiv 51,4% din totalul populației.

Procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, numărul persoanelor vârstnice ajungând la 123,8 la 100 de tineri sub 15 ani, cu un ecart de 736.000 de persoane între cele două grupe de vârstă, comparativ cu 669.000 de persoane în 2023.

Îmbătrânirea populației s-a accentuat

Raportul de dependență demografică a crescut ușor, ajungând la 56,8 persoane tinere și vârstnice la 100 de persoane adulte.

Creșterea populației în 2023 a fost influențată în principal de imigrație, soldul migrației internaționale fiind pozitiv, cu 81.988 de persoane.

Deși populația urbană a scăzut cu 0,4%, iar cea feminină cu 0,2% față de anul anterior, îmbătrânirea populației a continuat să se accentueze, procentul persoanelor de peste 65 de ani crescând de la 19,7% la 20%.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rușii bogați își păstrează stilul de viață luxos pe Coasta de Azur, în ciuda sancțiunilor UE

Deși sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva oligarhilor ruși au vizat înghețarea activelor și confiscarea proprietăților, Coasta de Azur rămâne o destinație populară pentru...

Drăguș, umilit de către antrenorul lui Trabzonspor!

Atacantul român Denis Drăguș se confruntă cu dificultăți în debutul său la Trabzonspor. Denis Drăguș, care a avut un sezon anterior impresionant la Gaziantep, trece...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă