13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialMeteoCoduri galben și portocaliu de ploi și furtuni în Constanța și Tulcea:...

Coduri galben și portocaliu de ploi și furtuni în Constanța și Tulcea: Alerte transmise locuitorilor

Vineri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de Cod galben și Cod portocaliu pentru instabilitate atmosferică și cantități semnificative de precipitații, valabile până sâmbătă dimineață în județele Constanța și Tulcea.

Conform prognozelor meteorologice, în intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00, Dobrogea se va confrunta cu un Cod galben de vreme instabilă, manifestată prin averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze de 50 – 55 km/h.

În anumite perioade scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor atinge 15 – 25 l/mp, iar izolat pot depăși 30 l/mp.

Totodată, în zona litorală a județelor Constanța și Tulcea, în intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 3:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice.

În acest context, cantitățile de apă vor varia între 25 – 30 l/mp și, pe arii restrânse, vor depăși 40 – 50 l/mp.

Locuitorii din județul Tulcea au primit mesaje de avertizare

În plus, un mesaj Ro-Alert a fost transmis pentru mai multe localități din județul Tulcea, unde se așteaptă ploi torențiale în prima parte a zilei de vineri.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea a informat că ANM a emis o avertizare nowcasting valabilă până la ora 12:00 pentru localitățile Babadag, Sarichioi, Baia, Topolog, Valea Nucarilor, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Casimcea, Slava Cercheză, Mahmudia, Mihai Bravu, Stejaru, Ciucurova, Beștepe și Beidaud.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă