18.1 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalSlovacia cumpฤƒrฤƒ sisteme mobile de apฤƒrare antiaerianฤƒ din Israel

Slovacia cumpฤƒrฤƒ sisteme mobile de apฤƒrare antiaerianฤƒ din Israel

Guvernul Slovaciei a aprobat, miercuri, achiziศ›ia a ศ™ase sisteme mobile de apฤƒrare antiaerianฤƒ din Israel, รฎn valoare de 554,3 milioane de euro, potrivit unui anunศ› oficial.

Aceastฤƒ decizie vine รฎn contextul รฎn care ศ›ara, membrฤƒ NATO, รฎศ™i รฎntฤƒreศ™te protecศ›ia spaศ›iului aerian, relateazฤƒ Reuters.

De asemenea, guvernul slovac a dat undฤƒ verde achiziศ›ionฤƒrii a peste 1.300 de vehicule de teren grele, รฎntr-o achiziศ›ie comunฤƒ cu Cehia, pentru suma de 708,3 milioane de euro, destinate sฤƒ รฎnlocuiascฤƒ flota de camioane รฎnvechite.

Slovacia consolideazฤƒ flancul estic al NATO

Slovacia, aflatฤƒ la graniศ›a cu Ucraina, รฎศ™i intensificฤƒ astfel capacitฤƒศ›ile de apฤƒrare aerianฤƒ, ca parte a eforturilor NATO de a consolida flancul estic al alianศ›ei.

Ministrul slovac al Apฤƒrฤƒrii, Robert Kalinak, a subliniat importanศ›a consolidฤƒrii apฤƒrฤƒrii, cu accent pe apฤƒrarea aerianฤƒ.

Recent, Slovacia a primit primele douฤƒ dintre cele 14 avioane de luptฤƒ F-16 comandate anterior. Ministerul Apฤƒrฤƒrii a precizat รฎntr-un document publicat miercuri cฤƒ sistemul actual de apฤƒrare 2K12 KUB, cu razฤƒ medie de acศ›iune, se aflฤƒ la finalul ciclului sฤƒu de viaศ›ฤƒ.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ