13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalLovitură pentru Barcelona. Un jucător are ruptură de ligamente încrucișate

Lovitură pentru Barcelona. Un jucător are ruptură de ligamente încrucișate

Ghinion pentru Barcelona. Catalanii au pierdut un jucător pentru tot restul sezonului, după o ruptură de ligamente încrucișate.

Marc Bernal (Barcelona) are ruptură de ligamente încrucișate

Marc Bernal, tânărul mijlocaș defensiv al Barcelonei, a suferit o accidentare gravă în meciul cu Rayo Vallecano, pierdut de echipa sa cu scorul de 2-1, în etapa a treia din La Liga.

În timpul partidei, Bernal a fost nevoit să părăsească terenul în lacrimi, iar temerile clubului s-au confirmat: jucătorul de 17 ani a suferit o ruptură de ligamente încrucișate, una dintre cele mai grave accidentări din fotbal.

Barcelona a anunțat că Bernal va fi indisponibil pentru o perioadă lungă de timp, probabil tot sezonul, din cauza acestei accidentări.

Situația sa este complicată și de o leziune la menisc, ceea ce va face recuperarea și mai dificilă și de durată.

Accidentările de acest tip sunt extrem de problematice și pot afecta cariera unui jucător, chiar și după ce acesta revine pe teren.

„Testele făcute miercuri au arătat că jucătorul Marc Bernal are o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul stâng și o accidentare conexă la meniscul lateral”, au oficialii pe Twitter. 

FC Barcelona, cunoscută și sub numele de Barça, este una dintre cele mai emblematice și de succes echipe de fotbal din lume.

Fondată în 1899 de un grup de fotbaliști elvețieni, englezi și catalani, clubul a devenit de-a lungul timpului un simbol al orașului Barcelona și al regiunii Catalonia, depășind granițele sportului pentru a reprezenta o adevărată identitate culturală și politică.

De la înființarea sa, FC Barcelona a jucat un rol crucial în dezvoltarea fotbalului spaniol și european. Cu peste 90 de trofee majore câștigate, inclusiv 26 de titluri La Liga și 5 trofee UEFA Champions League, Barça este un club cu o istorie bogată și un palmares impresionant. Clubul a fost un pionier în ceea ce privește modelul de organizare și de conducere, fiind deținut și condus de membri (socios), care aleg președintele echipei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă