15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriPrimul accelerator de investiții se pregătește în vestul țării

Primul accelerator de investiții se pregătește în vestul țării

Companiile care se înscriu pot beneficia de finanţare care pleacă de la 200.000 de euro şi ajunge până la un milion de euro

Acceleratorul va sprijini companiile aflate la început de drum, prin finanțare, mentorat, acces în piață și la domenii de înaltă tehnologie. Fondul va avea un buget total de 14 milioane de euro, dintre care peste 11 milioane de euro vor fi investiți în companii aflate la început de drum. Până la 2,8 milioane de euro vor ajunge la administratorul fondului, sub formă de comision de management, se arată într-un anunț de pe site-ul ADR Vest.

„ E un moment foarte important pentru întreaga Regiune Vest, pentru că unul dintre pilonii pe care ne bazăm în politica de dezvoltare regională în actualul ciclu financiar este acela de a finanța și de a investi în companii aflate la început de drum și care au o componentă tehnologică. E vorba de renumitele acceleratoare de afaceri, care au o componentă de „seed money” și în al doilea rând e vorba de fonduri de capital de risc”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Sorin Maxim a mai afirmat că ținta este de a avea, în această parte a țării, o afacere pornită ca un startup care reuşeşte să depăşească valoarea de un miliard de dolari.

„Ținta noastră este să avem un unicorn în regiunea noastră până în 2027. Ca să reușim asta, acum plantăm niște semințe pe care, în anii următori le vom îngriji și le vom crește. Acest tip de investiție face exact acest lucru. Practic, ajută să sădească semințele dezvoltării unor companii care au idei, au cunoaștere, dar nu au resurse, iar aici intervenim noi, ca să îi ajutăm să crească”, a mai declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Companiile care se înscriu pot beneficia de finanţare care pleacă de la 200.000 de euro şi ajunge până la un million de euro.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă