20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăEconomieMinistrul Energiei: România are depozitele de gaz pline

Ministrul Energiei: România are depozitele de gaz pline

Sebastian Burduja a declarat că românii nu vor tremura la iarnă de frig sau de teama facturilor

Gradul de stocare a gazelor naturale este de 90,79%, ceea ce înseamnă că „ne-am îndeplinit obiectivul pentru iarna viitoare, cu mai mult de 70 de zile înainte de termen”, spune ministrul Energiei. 

Sebastian Burduja afirmă și că România este pregătită de iarnă, în ceea ce privește gazele naturale. : „Românii nu vor tremura nici de frig, nici de frica facturilor. România este, ca de fiecare dată, un partener solid pentru Uniunea Europeană. Putem produce aproximativ 25 milioane mc de gaze și putem scoate din depozite alte circa 28 milioane mc de gaze în fiecare zi”. 

Potrivit legislației europene și angajamentelor asumate la nivel de țară, obiectivul de constituire de stocuri de gaze naturale de 90% din capacitatea de înmagazinare, pentru iarna 2024 – 2025, are termen limită data de 1 noiembrie 2024.

Ministerul Energiei precizează că Depogaz, companie deținută 100% de către Romgaz, operează 5 depozite de înmagazinare, cu o capacitate activă totală de circa 2870 milioane m3/ciclu: Bilciurești – capacitate activă: 1310 milioane m3/ciclu;  Urziceni – capacitate activă: 360 mil. m3/ciclu;  Bălăceanca – capacitate activă: 50 mil. m3/ciclu; Sărmășel – capacitate activă: 900 mil. m3/ciclu; Ghercești – capacitate activă: 250 mil. m3/ciclu.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă