15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaServerele mai multor canale de știri din Rusia au fost sparte. S-au...

Serverele mai multor canale de știri din Rusia au fost sparte. S-au difuzat imagini cu luptele reale din Ucraina

Serverele mai multor canale de ştiri din Rusia au fost atacate. Imagini din războiul cu Ucraina au fost difuzate în direct. Autorităţile ruse au dispus oprirea temporară emisiei respectivelor posturi de televiziune, conform kyivindependent.com.

Specialiştii în securitate cibernetică ai Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Ucrainean al Apărării au lansat un atac asupra serverelor posturilor de televiziune din Rusia şi au difuzat imagini obiective despre războiul din Ucraina în emisiunile mai multor televiziuni, a declarat o sursă din serviciile secrete ucrainene pentru Ukriform.

Imaginile de la agenţia de informaţii militare a Ucrainei au fost difuzate de trei ori în prime time pe canalele Pervourlsk TV, Eurasia 360, Channel One Eurasia, dar şi altele.

O parte dintre aceste posturi de televiziune fac parte din trustul media controlat de oligarhul Andrei Komarov.

„Experţii ruşi în securitate cibernetică au încercat să remedieze situaţia.”, au declarat surse din serviciile de informaţii.

Soluţia găsită de autorităţile ruse a fost oprirea canalelor de televiziune vizate de atac pentru o perioadă de timp mai lungă.

Ucrainenii atacă cibernetic Rusia. Serviciile secrete susțin că au dezafectat sistemul prin care se poate vota electronic la alegerile prezidențiale

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor militare de informații ale Ucrainei (HUR), specialiștii în securitate informatică au reușit să neutralizeze sistemul prin care se poate vota electronic în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia, dezvăluie agenția de presă ucraineană Ukrinform.

„Website-ul nu funcționează. Sistemul de vot nu funcționează. Specialiștii cyber ai HUR au trecut de toate sistemele de securitate. Atacul va continua până la finalizarea votării”, transmit sursele ucrainene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă