17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina și-a pregătit în secret ofensiva în Kursk, spune Olaf Scholz

Ucraina și-a pregătit în secret ofensiva în Kursk, spune Olaf Scholz

Ucraina a desfășurat o ofensivă în regiunea rusă Kursk într-un mod extrem de discret, fără a solicita feedback sau a face publice pregătirile, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz.

Scholz a subliniat că Germania urmărește cu „atenție” evoluția situației, potrivit AFP.

„Ucraina a planificat această operațiune militară în regiunea Kursk în mare secret și fără niciun feedback extern”, a declarat Scholz în cadrul unei vizite oficiale în Republica Moldova, țară vecină cu Ucraina.

„Prin urmare, monitorizăm îndeaproape situația. Este posibil să fie vorba de o operațiune foarte limitată atât ca spațiu, cât și ca durată”, a adăugat cancelarul german.

Scholz a reafirmat angajamentul Germaniei de a continua sprijinul acordat Ucrainei în lupta împotriva invaziei ruse, chiar și în contextul planurilor de reducere a bugetului în 2025.

În această săptămână, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reînnoit apelul către țările partenere pentru a-i permite utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune în Rusia, în încercarea de a stopa avansul Moscovei în estul Ucrainei.

După doi ani și jumătate de conflict, Ucraina a inițiat un asalt transfrontalier în regiunea Kursk începând cu 6 august, revendicând cucerirea a zeci de localități și provocând evacuarea a mii de persoane.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....
Ultima oră
Pe aceeași temă