20 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăLifestyleAlternativa pentru turiști în fața Greciei și Croației. Țara cu peisaje superbe...

Alternativa pentru turiști în fața Greciei și Croației. Țara cu peisaje superbe și prețuri mici

Albania, o destinație balcanică cu influențe mediteraneene, câștigă teren ca alternativă pentru turiștii europeni care caută locuri noi de vacanță.

Albania oferă o varietate de experiențe turistice, inclusiv plaje idilice, peisaje montane spectaculoase, și oportunități de explorare culturală și gastronomică, potrivite pentru toate preferințele și bugetele.

Deși Albania are o istorie comunistă care a influențat-o similar cu România, reușește să atragă un număr considerabil de turiști străini. Cu toate că România se remarcă printr-o economie mai dezvoltată și aderarea la Uniunea Europeană, Albania, cu un nivel de trai mai scăzut și salarii mai mici, se evidențiază în domeniul turismului.

Capitala Albaniei se află la doar o oră și jumătate de zbor de București

Tirana este tot mai des aleasă de turiștii români. În 2023, numărul românilor care au vizitat Albania a crescut cu 60% față de anul anterior, ajungând la peste 67.000, conform Ministerului Turismului din Albania.

Această creștere a fost stimulată de introducerea zborurilor directe între București și Tirana, operate de Wizz Air.

Albania este recunoscută în special pentru litoralul său de 362 de kilometri la Marea Adriatică, cu plaje ce rivalizează cu cele mediteraneene.

Stațiunile de pe coasta sudică, precum Ksamil și Saranda, sunt cele mai populare și oferă prețuri competitive comparativ cu destinațiile grecești. Datorită acestei zone sudice, Albania a fost denumită „Maldivele Europei” pentru plajele sale spectaculoase.

Pe lângă plajele sale, Tirana oferă o oportunitate de city break, fiind un punct de plecare ideal pentru explorarea culturii și istoriei albaneze.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Cum să alegi tematica potrivită pentru camera copilului tău: sfaturi și idei practice 

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Cum s-a mutat campania electorală în curțile și casele pline de apă

Să ne așteptăm ca în perioada următoare curțile caselor înghițite de ape să devină prima scenă a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și prezidențiale. Pe...

Cum să optimizezi spațiul de depozitare folosind cutii de carton?

Cutiile de carton reprezintă una dintre cele mai accesibile și versatile soluții de depozitare, fiind ideale pentru organizarea obiectelor în casă, garaj, birou sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă