23.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiBMW se pregătește utilizeze pentru prima dată roboții umanoizi în producția sa

BMW se pregătește utilizeze pentru prima dată roboții umanoizi în producția sa

După ce a finalizat cu succes testarea unui robot umanoid dezvoltat de compania americană Figure, BMW se pregătește să exploreze pentru prima dată utilizarea roboților umanoizi în producția sa, conform datelor analizate de Profit.ro.

Specialiștii subliniază că aceste abilități sunt deosebit de complexe pentru un robot, iar BMW susține că utilizarea acestuia ar putea elibera angajații de sarcini dificile și obositoare.

Succesul testelor a determinat compania germană să anunțe că va începe să integreze acești roboți în procesele de producție din fabricile sale.

„Evoluțiile în domeniul roboticii sunt foarte promițătoare. Cu o operațiune de testare timpurie, determinăm acum posibile aplicații pentru roboții umanoizi în producție. Dorim să însoțim această tehnologie de la dezvoltare până la industrializare”, a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administrație pentru Producție la BMW AG.

BMW vrea să folosească tehnologii invoatoare

BMW continuă să caute tehnologii inovatoare pentru a aduce la viață conceptul fabricii viitorului, denumit BMW iFACTORY.

Testarea robotului Figure a oferit informații esențiale despre cerințele necesare pentru integrarea roboților multifuncționali în actualul sistem de producție, inclusiv despre modul în care aceștia comunică cu sistemul în condiții reale.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

O apreciată doctoriță din Iași, găsită decedată în camera de hotel. Decesul este învăluit în mister

O apreciată doctoriță din Iași, care era și profesoară la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, a fost găsită decedată în camera unui...

O grădină cu flori ușor de întreținut și de mare efect

Este greu de negat că cultivarea florilor necesită mai mult efort decât întreținerea arbuștilor sau a copacilor. Totuși, tocmai plantele înflorite pot aduce...

Dialog satiric în Olimp – Academia Catavencu

– „Cântă, zeiță, mânia ce-aprinse pe Pontificul Ponta/Patima crudă ce românilor mii de amaruri aduse…” – O, Zeus, asta e mitologia grecească, dar să...
Ultima oră
Pe aceeași temă