23.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăInternaționalSudul Libanului, vizat de un atac israelian. Cel puțin șase persoane au...

Sudul Libanului, vizat de un atac israelian. Cel puțin șase persoane au murit

Cel puțin șase persoane au fost ucise într-un raid aerian asupra unei clădiri rezidențiale din sudul Libanului, conform unui anunț al Ministerului Sănătății libanez făcut sâmbătă.

Alte trei persoane au fost rănite în urma atacului israelian, potrivit comunicatului Ministerului Sănătății din Liban, citat de DPA și preluat de Agerpres.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) nu au oferit deocamdată o reacție oficială la acest incident. Într-un atac anterior de vineri, cel puțin o persoană a fost ucisă și alta rănită în satul Aitaroun din sudul Libanului, conform aceleași surse.

Israelul vizează puncte ale Hezbollah în regiune

Între timp, Hezbollah, mișcarea libaneză pro-iraniană, a raportat că unul dintre luptătorii săi a fost ucis, fără a specifica detaliile despre momentul și locul incidentului.

Armata israeliană a declarat că ținta din zona Aitaroun era o instalație militară utilizată de combatanții Hezbollah.

De la începutul conflictului din Gaza în octombrie, Hezbollah și Israelul s-au angajat în schimburi de focuri constante, cu peste 120 de civili uciși, majoritatea dintre aceștia fiind libanezi.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Maia Sandu a prins cutremurul din România în direct la televiziunea publică Moldova 1

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacţionat cu calm luni, când un cutremur produs în România învecinată a zdruncinat studioul în care dădea un...

România obține pentru prima dată poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene și un portofoliu important

Roxana Mînzatu va administra un portofoliu major, care va gestiona 235 de miliarde de euro din bugetul Uniunii Europene. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi...

Numărul ultrabogaților a crescut semnificativ în ultimul deceniu, China și SUA conduc clasamentul

Clubul centimilionarilor, persoane cu o avere investibilă de cel puțin 100 de milioane de dolari, s-a extins considerabil în ultimii 10 ani, potrivit unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă