15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentBogdan Budes, în vârstă de 52 de ani, a suferit un infarct...

Bogdan Budes, în vârstă de 52 de ani, a suferit un infarct și a murit

Bogdan Budes, regizor și traducător la Teatrul de Artă din București, a încetat din viață la vârsta de 52 de ani, în urma unui infarct.

Bogdan Budes s-a stins din viață

Vestea tragică a fost anunțată pe Facebook de fratele său, Radu Budes, care a scris: „Fratele meu, Bogdan, a decedat ieri în urma unui infarct. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească.”

Bogdan Budes a avut o carieră impresionantă, cu studii în filosofie la Universitatea din București (1991-1996) și o specializare în regie de teatru la renumitul atelier „Masterskaya” al lui Piotr Naumovici Fomenko din Moscova, unde a studiat între 2007 și 2010.

Contribuția sa la scena teatrală din România, prin munca sa la Teatrul de Artă din București și prin diverse traduceri, a fost apreciată și respectată de colegi și spectatori deopotrivă. Moartea sa reprezintă o pierdere semnificativă pentru comunitatea teatrală.

Teatrul de Artă din București este un reper important în peisajul cultural al capitalei, cunoscut pentru angajamentul său de a promova arta teatrală autentică și de calitate.

Fondat în 2010, teatrul a devenit rapid un spațiu dedicat creației independente, oferind o platformă atât pentru artiști consacrați, cât și pentru talente emergente.

Repertoriul său variat include piese contemporane, clasice reinterpretate și spectacole experimentale, adresându-se unui public divers, dornic de experiențe teatrale provocatoare și captivante.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă