13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis, pentru ultima dată ca președinte la Ziua Marinei: Profesia de...

Klaus Iohannis, pentru ultima dată ca președinte la Ziua Marinei: Profesia de marinar se potrivește temerarilor veritabili

Președintele Klaus Iohannis a participat la ceremoniile desfășurate în Constanța cu ocazia Zilei Marinei.

În discursul său, șeful statului a subliniat că România este o țară sigură, evidențiind că țara noastră este apreciată la nivel aliat ca un pilon solid al securității regionale și euroatlantice.

”La mulți ani cu prilejul Zilei Marinei Române!

În acest ultim an de mandat este cu atât mai emoționant pentru mine să mă aflu alături de dvs pentru a celebra împreună una dintre cele mai așteptate sărbători. Se creează de fiecare dată o atmosferă extraordinară aici. Mă bucur să văd atât de mulți români veniți special aici pentru a participa la festivitățile dedicate navigatorilor noștri, militari și civili deopotrivă, care poartă cu mândrie drapelul României în lume.

Dragi marinari, nu întâmplător protectoarea Marinei Române este Sfânta Fecioară Maria, ale cărei atribute – hotărârea, tenacitatea și forța îi inspiră pe marinarii noștri, astfel încât să facă față provocărilor acestei vocații speciale. Profesia de marinar se potrivește temerarilor veritabili, caracterelor puternice și celor capabili de sacrificiu și în măsură să abordeze neînfricat provocările de orice natură.

Dăruirea și profesionalismul cu care dvs, marinarii, purtați drapelul României în lume sunt exemplare și devin repere pentru întreaga societate și modele de urmat, în special pentru tinerele generații.

Totodată, cu respect și recunoștință ne gândim astăzi și la cei care au plătit jertfa supremă pe marile și oceanele lumii, departe de familie și de cei dragi, și aducem un pios omagiu eroilor marinari ai României.

Chiar dacă trecem prin vremuri marcate de multiple provocări de securitate, România este o țară sigură și stabilă. Țara noastră beneficiază astăzi de cele mai garanții de securitate. Regiunea Mării Negre a devenit o zonă recunoscută pentru securitatea strategică. Prin dialog și implicare permanentă am consolidat această abordare la cel mai recent summit NATO de la Washington.

România este recunoscută și apreciată la nivel aliat ca un pilon solid de securitate”, a transmis Iohannis, în mesajul cu ocazia Zilei Marinei Române.

Klaus Iohannis merge de Ziua Marinei la Constanța alături de alți oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, de marţi, care vor avea loc la Constanţa şi va susţine o alocuţiune, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit agerpres.ro.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor participa marţi la manifestările dedicate Zilei Marinei Române, care vor avea loc, de la ora 10,00, în faţa Comandamentului Flotei din Constanţa.

Ceremonia va începe cu ridicarea pavilionului, geacului şi marelui pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Naţional al României şi cu executarea a 21 de salve de tun, conform tradiţiei marinăreşti.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă