16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăInternaționalAmenințarea de la concertele lui Taylor Swift, reală. Au fost descoperite substanțe...

Amenințarea de la concertele lui Taylor Swift, reală. Au fost descoperite substanțe chimice pentru bombă

Un tânăr în vârstă de 19 ani, considerat principalul suspect într-un presupus complot vizând concertele lui Taylor Swift din Viena, a fost reținut recent, anunță autoritățile austriece.

Substanțe chimice pentru bombă și susținător ISIS

Potrivit unui oficial de securitate de rang înalt, suspectul ar fi acumulat substanțe chimice care ar putea fi utilizate pentru fabricarea unei bombe.

În urma investigațiilor, suspectul a făcut o mărturisire completă, detaliind intențiile sale și planurile legate de aceste substanțe.

Autoritățile au intensificat măsurile de securitate în jurul concertelor și continuă să examineze toate detaliile cazului pentru a preveni orice potențială amenințare.

Directorul general pentru securitate publică al Austriei, Franz Ruf, a confirmat că în urma perchezițiilor efectuate la locuința tânărului de 19 ani, suspectat de planificarea unui atac asupra concertelor lui Taylor Swift din Viena, au fost descoperite substanțe chimice și articole tehnice.

Potrivit lui Ruf, aceste descoperiri sugerează că suspectul, care a declarat loialitate față de gruparea Statul Islamic în ultimele săptămâni și a postat pe aplicația Telegram în iulie, ar fi fost implicat în „acțiuni pregătitoare” pentru un posibil atac.

Ruf a subliniat că arestarea tânărului a redus considerabil nivelul de amenințare reprezentat de acest individ și de grupul său mic.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

România, pe marginea prăpastiei pe fondul derapajelor financiare din anul electoral

România se află într-o situație economică precară, iar riscurile asociate derapajelor financiare sunt mai vizibile ca niciodată. Într-un an electoral în care măsurile economice...

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...

Două minivacanțe la sfârșit de an, dintre care una ar putea să aibă șapte zile

Guvernul ar putea acorda mai multe zile libere suplimentare în perioada sărbătorilor de Crăciun și Revelion, creând astfel minivacanțe prelungite pentru angajați. De Crăciun,...
Ultima oră
Pe aceeași temă