17.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiJO Paris 2024: Atletul suedez Armand Duplantis a stabilit un nou record...

JO Paris 2024: Atletul suedez Armand Duplantis a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina

Fenomenalul atlet suedez Armand Duplantis a cucerit al doilea său titlu olimpic consecutiv la săritura cu prăjina, luni seara, la Jocurile de la Paris, cu un nou record mondial stabilit pe Stade de France.

Duplantis (24 ani) s-a impus cu 6,25 metri, cu un centimetru în plus faţă de recordul pe care tot el îl deţinea din 20 aprilie (Xiamen/China).

Americanul Sam Kendricks a obţinut argintul cu 5,95 m, în timp ce bronzul a revenit grecului Emmanouil Karalis, cu 5,90 m. Grecia nu mai obţinuse o medalie olimpică în această probă de la bronzul lui Georgios Roubanis, în 1956.

Scandinavul şi-a asigurat aurul după ce a trecut de ştacheta înălţată la 6,00 metri, după care a concurat împotriva sa, reuşind să stabilească al nouălea record mondial din carieră.

În afara lui Mondo Duplantis, doar americanul Bob Richards (1952 şi 1956) şi rusoaica Elena Isinbaeva (2004 şi 2008) au obţinut două titluri olimpice la săritura cu prăjina.

Kendricks, medaliat cu bronz în 2016, a fost ultimul om care l-a învins pe Duplantis la o competiţie majoră, Mondialele din 2019.

Clasamentul finalei masculine la săritura cu prăjina:

  1. Armand Duplantis (Suedia) 6,25 m (record mondial)
  2. Sam Kendricks (SUA) 5,95
  3. Emmanouil Karalis (Grecia) 5,90
  4. Ernest John Obiena (Filipine) 5,90
  5. Ersu Sasma (Turcia) 5,85
  6. Kurtis Marschall (Australia) 5,85
  7. Bokai Huang (China) 5,80
  8. Sondre Guttormsen (Norvegia) 5,80
  9. Oleg Zernikel (Germania) 5,70
  10. Bo Kanda Lita Baehre (Germania) 5,70
  11. Menno Vloon (Olanda) 5,70
  12. Valters Kreiss (Letonia) 5,50


David Popovici a cucerit medalia de bronz în proba de 100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici s-a clasat al treilea și a cucerit medalia de bronz, cu un timp de 47,49 la proba de 100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.
Medalia de aur a fost câștigată de chinezul Pan Zhanle, care a scos un timp de 46,40 și a stabilit un nou record mondial în proba de 100 metri liber.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Speranța în ultimele clipe: Dezbateri cruciale pentru protocoalele pacienților terminali

România este printre puținele țări din Europa care nu reglementează clar îngrijirea bolnavilor în fază terminală Ministerul Sănătății a deschis dezbaterile publice pe tema bolnavilor...

O grădină cu flori ușor de întreținut și de mare efect

Este greu de negat că cultivarea florilor necesită mai mult efort decât întreținerea arbuștilor sau a copacilor. Totuși, tocmai plantele înflorite pot aduce...

România a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene

România a obținut un post de vicepreședinte al Comisiei Europene, în persoana Roxana Mânzatu, care se va ocupa de portofoliul „Competențe și Educație, Locuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă