13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSocialIohannis, la Întâlnirea Internațională a Sașilor: „Strămoșii noștri, coloniști în căutarea libertății...

Iohannis, la Întâlnirea Internațională a Sașilor: „Strămoșii noștri, coloniști în căutarea libertății și apărători ai civilizaţiei”

Președintele României a susținut sâmbătă, la Sibiu, o alocuțiune cu prilejul participării la Întâlnirea Internațională a Sașilor. Evenimentul a marcat împlinirea a 800 de ani de la stabilirea sașilor în regiunea țării noastre.

„Anul acesta se împlinesc 800 de ani de la consfințirea drepturilor strămoșilor noștri stabiliţi în această regiune, coloniști în căutarea libertății, dar în același timp apărători ai civilizaţiei europene și ai valorilor creștine în fața atacurilor venite dinspre Răsărit (…). Atunci când sașii reuniți la Mediaş, în 1919, au aderat la Marea Unire, au adus națiunii române o multiseculară experiență civică, o bogată tradiție industrială și o strălucitoare moștenire culturală cu care astăzi, noi toți, ne mândrim”, a afirmat Klaus Iohannis.

Șeful statului, care de altfel face parte din această comunitate, a mai spus că sașii sunt „reprezentanții unei comunități care,  de-a lungul istoriei sale, s-a luptat pentru libertate și a construit cetăți, a clădit orașe pentru prosperitate, justiție și bună guvernare și a ridicat biserici pentru a-și mărturisi credința și a-l slăvi pe Dumnezeu”.

„Prestigiul de care se bucură astăzi țara noastră este și opera tuturor celor care, păstrând memoria și tradițiile înaintașilor, le înțeleg ca pe o responsabilitate de a duce mai departe aspirațiile lor de libertate și de prosperitate”, a mai declarat șeful statului, la Întâlnirea Internațională a Sașilor, organizată sâmbătă la Sibiu.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă