19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportFotbalMircea Lucescu, gata să preia naționala României. Ar fi ajuns la un...

Mircea Lucescu, gata să preia naționala României. Ar fi ajuns la un acord cu FRF

Potrivit surselor din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), legendarul antrenor Mircea Lucescu este neoficial următorul selecționer al echipei naționale a României. Acest anunț vine după decizia actualului selecționer, Edi Iordănescu, de a părăsi echipa națională după EURO 2024.

Mircea Lucescu ar urma să preia naționala României

După ce negocierile cu Gică Hagi nu au avut succes, Răzvan Burleanu, președintele FRF, și echipa sa s-au reorientat către Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român.

Conform informațiilor publicate de Fanatik, Lucescu a acceptat oferta și s-a întâlnit deja la Mogoșoaia cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță pentru a discuta detaliile colaborării.

Este adevărat că am vorbit cu Stoichiță, am tot vorbit, cred că de vreo patru ori până acum. Ar fi fost bine să-l convingă pe Edi să rămână, dar… Eu am fost mereu dispus să ajut. Voi stabili un record mondial. Nu cred să mai existe cineva care să se întoarcă după atâția ani la națională,

a declarat Mircea Lucescu în urmă cu câteva zile.

Printre cerințele lui Mircea Lucescu se numără și puterea de decizie asupra loturilor de tineret, o condiție pe care președintele FRF a acceptat-o.

Această decizie reflectă dorința antrenorului de a avea un control complet asupra dezvoltării tinerilor jucători și a strategiilor pe termen lung ale echipei naționale.

Mircea Lucescu este una dintre cele mai respectate și de succes figuri din lumea fotbalului. Născut în 1945 în București, România, Lucescu și-a construit o carieră remarcabilă atât ca jucător, cât și ca antrenor, fiind recunoscut pentru abilitățile sale tactice și pentru talentul de a dezvolta echipe competitive.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Lucescu a făcut trecerea la antrenorat, unde a reușit să-și depășească succesul din teren.

A început antrenând echipe din România, cum ar fi Corvinul Hunedoara și Dinamo București, dar a devenit cu adevărat renumit pe scena internațională datorită perioadelor sale de succes la cluburi din Turcia, Ucraina și Rusia.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...
Ultima oră
Pe aceeași temă