23.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentAlfred Bulai, suspendat din toate funcțiile deținute la Școala Națională de Studii...

Alfred Bulai, suspendat din toate funcțiile deținute la Școala Națională de Studii Politice și Administrative

Conducerea SNSPA spune că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Alfred Bulai, depusă la decanat sau la alte foruri din Universitate

Conducerea SNSPA îi „roagă” pe cei care spun că „se ştia” despre abuzurile profesorului Bulai, să se adreseze instituțional către SNSPA sau către orice altă instituție a statului român. Instituția a precizat și că „pensionarea este un act unilateral al angajatului și nu trebuie „aprobată” de instituția angajatoare.

„Decizia de pensionare este emisă de Casa de Pensii, nu de către angajator. Prin urmare, SNSPA va lua act de decizia angajatului de a înceta contractul individual de muncă, începând cu 1 octombrie 2024”, se arată într-un comunicat al SNSPA.

Conducerea instituției universitare a mai transmis și că „este important nu numai să stabilim faptele și să aplicăm sancțiunile legale, dar și să înțelegem de ce nu au existat, în toți acești ani, plângeri formale, în conformitate cu procedurile și legislația existente”.

Poliția Capitalei a început investigații în cazul sociologului Alfred Bulai, pentru infracțiunea de „folosirea funcției în scop sexual”, iar dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Snoop.ro a publicat o investigație semnată de jurnalista Ioana Moldoveanu care a realizat un reportaj cu 18 martori și victime, reconstituind perioada 1995-2024 din cariera lui Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București, scrie Hotnews. A fost realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, declarații video ale fetelor și reacția lui Bulai.  Alfred Bulai chema studentele la terase pentru a discuta prestația lor la curs, unde le punea întrebări despre viața lor sexuală. De asemenea, acesta le-ar fi vorbit despre cum trebuie să se poarte o femeie, astfel încât bărbatul „să se simtă puternic” sau le punea să se dezbrace, ca să se atingă sau să le atingă.

Începând cu 2001, Alfred Bulai, în vârstă de 61 de ani, a fost timp prodecan al Facultății de Științe politice din cadrul SNSPA, cu o scurtă pauză între 2006 și 2008. În 2016 a fost numit din partea PSD membru în Consiliul de administrație al TVRpoziție pe care o deținut-o timp de un an și șase luni. În același an a devenit directorul Departamentului de sociologie, poziție pe care o deține și în prezent. Numai din această calitate a câștigat de la SNSPA, până în 2022, peste un milion de lei, conform declarațiilor de avere.

De-a lungul timpului, a coordonat proiecte pentru Banca Mondială și Universitatea București. Este autor sau coautor a numeroase volume de sociologie, printre care manualul de clasa a XI-a, scrie Snoop.ro.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

De ce utilizatorii Apple rămân fideli brandului? Top 3 motive care explică succesul companiei americane

Cu siguranță ai văzut până acum cel puțin o dată logo-ul cu mărul lui Steve Jobs. Compania Apple este unul dintre cele mai cunoscute...

Sea Diddy Combs a fost arestat, acuzațiile urmează a fi transmise publicului în cursul zilei de azi

Acuzațiile împotriva lui Sean 'Diddy' Combs urmează să fie dezvăluite după arestarea de azi. Detaliile acuzațiilor împotriva super-starului rapper Sean „Diddy” Combs urmează să fie...

Patronatele contestă ediția 2024 a programului Start-Up Nation din cauza lipsei de claritate și a finanțării generale

Unele patronate din România își exprimă îndoielile privind succesul ediției din acest an a programului Start-Up Nation, invocând lipsa de claritate din partea Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă