Conducerea SNSPA spune că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Alfred Bulai, depusă la decanat sau la alte foruri din Universitate
Conducerea SNSPA îi „roagă” pe cei care spun că „se ştia” despre abuzurile profesorului Bulai, să se adreseze instituțional către SNSPA sau către orice altă instituție a statului român. Instituția a precizat și că „pensionarea este un act unilateral al angajatului și nu trebuie „aprobată” de instituția angajatoare.
„Decizia de pensionare este emisă de Casa de Pensii, nu de către angajator. Prin urmare, SNSPA va lua act de decizia angajatului de a înceta contractul individual de muncă, începând cu 1 octombrie 2024”, se arată într-un comunicat al SNSPA.
Conducerea instituției universitare a mai transmis și că „este important nu numai să stabilim faptele și să aplicăm sancțiunile legale, dar și să înțelegem de ce nu au existat, în toți acești ani, plângeri formale, în conformitate cu procedurile și legislația existente”.
Poliția Capitalei a început investigații în cazul sociologului Alfred Bulai, pentru infracțiunea de „folosirea funcției în scop sexual”, iar dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.
Snoop.ro a publicat o investigație semnată de jurnalista Ioana Moldoveanu care a realizat un reportaj cu 18 martori și victime, reconstituind perioada 1995-2024 din cariera lui Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București, scrie Hotnews. A fost realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, declarații video ale fetelor și reacția lui Bulai. Alfred Bulai chema studentele la terase pentru a discuta prestația lor la curs, unde le punea întrebări despre viața lor sexuală. De asemenea, acesta le-ar fi vorbit despre cum trebuie să se poarte o femeie, astfel încât bărbatul „să se simtă puternic” sau le punea să se dezbrace, ca să se atingă sau să le atingă.
Începând cu 2001, Alfred Bulai, în vârstă de 61 de ani, a fost timp prodecan al Facultății de Științe politice din cadrul SNSPA, cu o scurtă pauză între 2006 și 2008. În 2016 a fost numit din partea PSD membru în Consiliul de administrație al TVR, poziție pe care o deținut-o timp de un an și șase luni. În același an a devenit directorul Departamentului de sociologie, poziție pe care o deține și în prezent. Numai din această calitate a câștigat de la SNSPA, până în 2022, peste un milion de lei, conform declarațiilor de avere.
De-a lungul timpului, a coordonat proiecte pentru Banca Mondială și Universitatea București. Este autor sau coautor a numeroase volume de sociologie, printre care manualul de clasa a XI-a, scrie Snoop.ro.