15.2 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăInternaționalIsraelul întinde o ramură de măslin: dorim să evităm un conflict cu...

Israelul întinde o ramură de măslin: dorim să evităm un conflict cu Liban

Israelul vrea să rănească Hezbollah, dar nu să atragă Orientul Mijlociu într-un război total, au declarat doi oficiali israelieni pentru Reuters.

Libanul se pregătește de represalii din partea Israelului, după ce o rachetă a ucis 12 copii și adolescenți pe Înălțimile Golan, ocupate de Israel. Israelul și Statele Unite au dat vina pe Hezbollah din Liban pentru atac, dar gruparea a negat orice rol pe care l-ar fi avut.

Există o îngrijorare generală că luni de ostilități transfrontaliere dintre Israel și grupul libanez, susținut de Iran, ar putea evolua într-un război mai larg și mai distructiv, afirmă Reuters.

Cabinetul de securitate al Israelului i-a autorizat pe premierul Benjamin Netanyahu și pe ministrul Apărării, Yoav Gallant, să decidă modul și momentul răspunsului la atac.

Ziarul israelian Yedioth Ahronoth a citat oficiali care au dorit să-și păstreze anonimatul, dar care au susținut că răspunsul Israelului va fi „limitat, dar semnificativ”.

Opțiunile variază de la un atac limitat asupra infrastructurii, inclusiv poduri, centrale electrice și porturi, până la lovirea depozitelor de arme Hezbollah sau vizarea comandanților Hezbollah.

Declanșate de războiul din Gaza, ostilitățile dintre Israel și Hezbollah au fost cele mai grave de când au intrat în război, în 2006.

Hezbollah, un aliat al grupării palestiniene Hamas, a declarat că atacurile cu rachete și drone asupra Israelului, a avut ca scop sprijinirea palestinienilor și a indicat că va înceta focul, doar atunci când se va opri ofensiva Israelului asupra Gaza.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Răzvan Lucescu, favorit să preia conducerea echipei naționale a Arabiei Saudite!

Răzvan Lucescu se află pe lista scurtă a potențialilor înlocuitori pentru Roberto Mancini, demis recent din funcția de antrenor al echipei naționale a Arabiei...

Silviu moare, dar nu se Predoiu

Silviu Predoiu, care a fost numărul doi al Serviciului de Informații Externe până în 2018, mai nou candidat la președinția României, și-a îmbogățit...

Bugetele locale administrează o treime din finanțele publice. Reorganizarea ar putea reduce cheltuielile administrației

Deși atenția publicului se îndreaptă adesea spre bugetul de stat și bugetele de asigurări, bugetele locale gestionează anual aproape o treime din veniturile bugetului...
Ultima oră
Pe aceeași temă