Restricțiile de circulație impuse pe Valea Oltului au avut un impact semnificativ asupra traficului și siguranței rutiere în zonă.
Concluzii după restricțiile de pe Valea Oltului
Potrivit declarațiilor comisarului Florin Mărăscu, șeful Serviciului Rutier Vâlcea, aceste măsuri au condus la o scădere a numărului de evenimente rutiere, dar au generat și o creștere a valorilor de trafic în timpul nopții.
Având în vedere restricţia de trafic implementată pe raza judeţului Sibiu, la kilometrul 242, dar impusă de la limita de judeţ Vâlcea – Sibiu, evenimentele rutiere au scăzut pe DN 7. Aici vorbim de accidentele grave. Per total, ca număr de accidente ne situăm la acelaşi nivel în semestrul I – 10 accidente pe DN 7, soldate cu trei persoane decedate, zece răniţi grav şi şase răniţi uşor. Am înregistrat valori de trafic foarte mari începând cu ora 20.00, momentul în care se redeschide traficul rutier în ambele sensuri, şi atunci avem şi autoturisme şi mai ales autocamioane, care staţionează în parcările adiacente DN 7,
a declarat şeful Serviciului Rutier Vâlcea într-o conferință de presă.
Mărăscu a precizat totodată că pe timpul zilei, aglomerate acum sunt celelalte drumuri naţionale care tranzitează judeţul, alternative la DN 7 pentru a ajunge din Ardeal în Bucureşti sau invers, notează Agerpres.
Pe raza judeţului Vâlcea avem două alternative pe care participanţii la trafic le pot utiliza. Bucureşti – Piteşti – Râmnicu Vâlcea – DN 67 pe relaţia Horezu -Târgu Jiu este prima rută pentru transportul de marfă pe timpul zilei, iar cea de-a doua rută este Piteşti – Râmnicu Vâlcea – DN 64 pe relaţia Drăgăşani – Găneasa – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Timişoara. Valorile cele mai mari de trafic în timpul zilei au fost constatate pe DN 67, între Râmnicu Vâlcea şi Horezu, în contextul restricţiilor,
a mai spus Mărăscu.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!