23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialANAF scoate la concurs sefia DGFP Alba

ANAF scoate la concurs sefia DGFP Alba

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, a anuntat, ieri, la Alba Iulia, organizarea unui concurs pentru ocuparea functiei de director executiv al Directiei Generale de Finante Publice a judetului. In prezent, functia respectiva este ocupata in regim de interimat de Maria Iacob, numita de ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, in 26 septembrie 2005.
Din punct de vedere legal, o decizie privind numirea unui interimar intr-o asemenea functie publica are valabilitate sase luni, dupa care se poate prelungi. De asemenea, o persoana poate ocupa interimar o functie publica de conducere timp de sase luni intr-un an. Prin urmare, Maria Iacob poate fi director executiv interimar al DGFP Alba pana la sfarsitul lunii iunie 2006.
Pana atunci, conducerea ministerului Finantelor Publice are timp sa organizeze un concurs pentru ocuparea functiei. „Numirile temporare sunt utile uneori. Cel mai bine ar fi, insa, ca aceste posturi sa fie ocupate prin concurs. Numirile temporare pot fi prelungite. Daca nu se mai poate, atunci se va organiza concurs”, a mai spus Sebastian Bodu.
Presedintele ANAF a afirmat, cu referire la actualul director al DGFP Alba, ca „o persoana care promoveaza un concurs nu este neaparat cea mai competenta”. Maria Iacob nu a promovat concursul organizat de ANAF pentru numirea in functia de director executiv adjunct la directia din Alba, luand o nota mai mica de 2. Cu toate acestea, in 12 iulie 2005, Sebastian Bodu a semnat decizia privind numirea Mariei Iacob in functia de director executiv adjunct al institutiei.
Ulterior, dupa decesul intr-un accident de circulatie al fostului director executiv Adela Ghisoiu, Maria Iacob a fost promovata interimar la conducerea DGFP, functie care apartine din punct de vedere politic PNL. Surse oficiale din cadrul partidului sustin ca, avand in vedere experienta de anul trecut, liberalii ar putea sa nu o mai sustina pe aceasta pentru postul de director executiv in perspectiva organizarii unui concurs.
Propunerea PNL ar putea fi Nicolae Dan Todea, fiul fostului director de cabinet (Nicolae Todea) al prefectului Cosmin Covaciu. Tanarul este in prezent inspector principal in cadrul DGFP, el fiind „cooptat” consilier al directorului executiv Maria Iacob, o functie care nu exista in organigrama institutiei.
Sebastian Bodu s-a intalnit, ieri, in cabinetul colegului din PD, subprefectul Clement Negrut, cu toti cei trei directori din DGFP – Maria Iacob, respectiv cu directorii executivi adjuncti, Ioan Dobra si Cosmin Stoica. De asemenea, la intalnire au mai participat comisarul-sef de sectie la Garda Financiara, Tito Fit, respectiv seful Vamii Alba Iulia, Radu Pavel.
Totodata, presedintele ANAF a spus ca intalnirea a avut drept scop evaluarea activitatii conducerii institutiilor descentralizate din Alba Iulia. „I-am ascultat pe cei de la descentralizate si am comparat niste indicatori pe care ii am. Nu am tras inca o concluzie pentru ca evaluarea nu s-a incheiat”, a mai precizat Sebastian Bodu.
Demnitarul a completat, insa, ca din punct de vedere al planului de incasare a fondurilor la bugetul de stat si al executarilor silite, DGFP Alba sta bine, comparativ cu alte institutii similare din tara.

Cele mai citite

Meciul dintre FCSB și RFS va beneficia de tehnologia „Goal Line”

Meciul dintre FCSB și RFS din Europa League va fi primul în România care beneficiază de tehnologia Goal Line, pe lângă arbitrajul video VAR. Pentru...

Criză la Hoffenheim, viitoarea adversară al lui FCSB din Europa League!

Hoffenheim, adversara FCSB în Europa League, trece printr-o criză profundă, echipa germană fiind afectată de schimbări majore în conducere și rezultate slabe în Bundesliga. Hoffenheim,...

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...
Ultima oră
Pe aceeași temă