O fotografie în care dr. Andrei Nae, lector universitar la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universității din București, este surprins purtând o fustă scurtă, un top, sandale și pălărie, a generat o dezbatere aprinsă pe rețelele de socializare.
Imaginea a provocat mii de comentarii, variind de la susținerea dreptului său de a se îmbrăca cum dorește, până la critici vehemente, unii părinți declarând că nu și-ar trimite copiii să vadă așa ceva.
Cine este Andrei Nae
Dr. Andrei Nae, lector universitar la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, predă cursurile de masterat „Jocurile video și identitatea culturală” și „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative”. D
e asemenea, el coordonează seminarele de limba engleză și literatură americană.
Din 2019, Andrei Nae conduce proiectul de cercetare „Discurs colonial în jocurile video”, finanțat de UEFISCDI.
Această cercetare explorează modul în care jocurile video abordează și reflectă teme de colonialism și reprezentări culturale.
Pe lângă activitatea sa de cercetare, Nae a publicat o serie de lucrări semnificative, inclusiv monografia „Immersion, Narrative, and Gender Crisis în Survival Horror Video Games”, lansată în 2021 de editura Routledge.
Reacția Universității București, după fotografia cu Andrei Nae
Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime. Cu siguranță nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională,
a declarat purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea.
Dr. Andrei Nae, lector universitar la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, predă cursurile de masterat „Jocurile video și identitatea culturală” și „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative”. De asemenea, el coordonează seminarele de limba engleză și literatură americană.
Din 2019, Andrei Nae conduce proiectul de cercetare „Discurs colonial în jocurile video”, finanțat de UEFISCDI. Această cercetare explorează modul în care jocurile video abordează și reflectă teme de colonialism și reprezentări culturale. Pe lângă activitatea sa de cercetare, Nae a publicat o serie de lucrări semnificative, inclusiv monografia „Immersion, Narrative, and Gender Crisis în Survival Horror Video Games”, lansată în 2021 de editura Routledge.
Aceste realizări subliniază contribuțiile lui Andrei Nae la studiile de jocuri video și analiza culturală, demonstrând angajamentul său față de înțelegerea și interpretarea complexității mediiilor interactive moderne.
Nu cred că această fotografie arată ținuta cotidiană a unui profesor universitar, într-o zi în care își susține cursurile. Dar cred că poate fi o ținută pe care domnul profesor ar fi putut să o îmbrace la unul dintre cursurile pe care le susține la Universitatea București, de exemplu, acela de Gender Crisis in Survival Horror Video Games. Părerea mea este că asistăm la un fake news, o manipulatorie scoatere din context a unei ipostaze. Cred că răspunsul Universității București va lamuri situația și îl așteptăm cu interes, să vedem pe unde ne situăm în gândirea critică de care dispunem,
a declarat fostul secretar de stat din Ministerul Educației, prof. Marina Ștefania Manea.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!