27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialLuare de mita la Primaria Bacau

Luare de mita la Primaria Bacau

O angajata a Primariei Bacau a fost arestata preventiv pentru 29 de zile pentru ca a luat mita 1.000 de euro. Doinita Hutu (33 de ani), consilier in cadrul Serviciului de Administrare a Fondului Locativ din cadrul Primariei Bacau, conditionase, se pare, atribuirea unei locuinte din fondul locativ al municipalitatii de primirea celor 1.000 de euro.
Cea careia i se cerusera banii nu avea de unde da aceasta suma si a anuntat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau.
Denuntul a fost inregistrat in urma cu mai multe luni, dar flagrantul s-a putut realiza doar zilele trecute, cand femeia, insotita de un procuror si de politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, s-a dus acasa la Doinita Hutu.
In jurul orei 22.00, angajata primariei a fost invitata sa coboare in fata blocului pentru a primi banii.
Intalnirea a fost foarte scurta si dupa ce consilierul a luat banii s-a urcat repede in lift. „In baza unei autorizatii emise de Tribunalul Bacau s-a facut o perchezitie la inculpata Doinita Hutu, unde s-au gasit banii marcati, iar la ora 0.10 Hutu a fost retinuta pe baza de ordonanta” – a declarat prim-procurorul Oana Schmidt Haineala.
Joi dimineata, Doinita Hutu a fost anchetata de procurori, iar dupa-amiaza a fost adusa in fata instantei. Judecatorul a dispus retinerea in arest pentru 29 de zile. Tot joi, primarul Bacaului a dispus suspendarea din functie a Doinitei Hutu.

Cele mai citite

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă