21.4 C
Bucureศ™ti
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPRM cere public suspendarea din functie a presedintelui PSD Petrosani

PRM cere public suspendarea din functie a presedintelui PSD Petrosani

Liderii PRM Hunedoara au cerut, ieri, public autosuspendarea din functie a presedintelui PSD Petrosani, Haralambie Vochitoiu, din cauza ca acesta este cercetat penal de Departamentul National Anticoruptie.
Purtatorul de cuvant al PRM, consilierul judetean Costel Avram, a declarat ca social-democratul ar tre-bui sa urmeze exemplul liderilor de la Bucuresti, Dan Ioan Popescu si Adrian Nastase. „DNA trebuie sa-si faca datoria si in acest caz”, a spus Avram.
In replica, Haralambie Vochitoiu a afirmat ca mai degraba se autosuspenda din calitatea de prieten al membrului PRM. „Nu am statutul de cercetat penal si nu am de ce sa ma autosuspend din functia de presedinte al PSD”, a adaugat acesta.
Social-democratul, care a fost director adjunct al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Hunedoara, a intrat in atentia procurorilor Anticoruptie alaturi de alte 6 persoane, printre care si fostul director al institutiei, Marcel Socol, pentru un presupus prejudiciu de 6 miliarde lei vechi, produs in perioada 2003-2004.
Conform informatiilor oficiale, fosta conducere a AJOFM ar fi incheiat cinci contracte privind diverse servicii de asistenta cu societatea amintita, insa angajatii institutiei nu ar mai fi urmarit modul de derulare al lucrarilor, fapt ce ar fi condus la neefectuarea serviciilor de catre firma in cauza. Mai mult decat atat, se vorbeste de incasarea banilor pentru serviciile neefectuate prin intocmirea de documente in fals .
In acest dosar, procurorii DNA cerceteaza sapte persoane pentru inselaciune si fals intelectual, ancheta vizandu-i pe Ioan Marcel Socol, fost director general al AJOFM, fostii adjuncti ai acestuia, Haralambie Vochitoiu si Mariana Bacila, precum si pe Mihaela Boian, Gheorghe Kiss, Adrian Armeanu si Ioan Mugur, angajati ai aceleiasi institutii.

Cele mai citite

Proiect titanic: Autostrada Unirii intrฤƒ รฎn munศ›i cu 38 de tuneluri ศ™i 183 de poduri

Pe traseul celor patru loturi din judeศ›ele Mureศ™, Harghita ศ™i Neamศ›, Autostrada Unirii promite un spectacol de inginerie Cele patru loturi sunt :  Lotul 1...

Fidelis rฤƒsplฤƒteศ™te solidaritatea: Tranศ™ฤƒ dedicatฤƒ celor care salveazฤƒ vieศ›i

Donatorii de sรขnge primesc un punct procentual รฎn plus la dobรขndฤƒ ศ™i un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanศ›e, Marcel...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA รฎn 2025

Marcel Ciolacu afirmฤƒ cฤƒ nu va modifica cotele TVA din prezent, dupฤƒ alegeri. ศ˜i taxa pe valoare adฤƒugatฤƒ la alimente va rฤƒmรขne tot la...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ