23.4 C
București
vineri, 13 septembrie 2024
AcasăSocialEvenimentDouă avioane ale Forțelor aeriene americane, interceptate de ruși deasupra Mării Barents,...

Două avioane ale Forțelor aeriene americane, interceptate de ruși deasupra Mării Barents, au aterizat la Baza Kogălniceanu

Este prima dată când bombardiere strategice americane operează din România

Cele două avioane ale Forţelor aeriene americane, interceptate de aeronavele ruseşti deasupra Mării Barents, au aterizat la Baza Mihail Kogăniceanu. Aparatele de zbor vor participa la misiunea Bomber Task Force Europe 24-4.

Forţele Aeriene ale SUA în Europa precizează că avioanele zburau în spaţiul aerian internaţional, drept urmare, nu şi-au schimbat cursul de zbor, din cauza interceptării.
„Două avioane B-52H Stratofortress ale Forţelor Aeriene SUA, repartizate unitătii 2nd Bomb Wing, de la Baza Forţelor Aeriene din Barksdale, Louisiana, au aterizat duminică la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu, în România, pentru desfăşurarea misiunii Bomber Task Force Europe 24-4. În timp ce zburau în spaţiul aerian internaţional şi în conformitate cu dreptul internaţional, bombardierele americane B-52 au fost interceptate de două aeronave ruseşti deasupra Mării Barents, aproximativ la ora 8.00, ora Europei Centrale. Aeronavele americane nu şi-au schimbat cursul de zbor, ca urmare a interceptării şi au continuat traseul de zbor programat fără incidente, se arată în comunicatul Forţelor Aeriene ale SUA în Europa.
Bombardierele vor funcţiona sub denumirea a 20-a Escadrilă Expediţionară de Bombardament, care va fi integrată cu Aliaţii NATO şi alţi parteneri internaţionali.

Este prima dată când bombardiere strategice americane operează din România. „În contextul global de astăzi, este vital să fim pregătiţi pentru a oferi o gamă largă de capabilităţi viabile de la distanţe mari. Această reeditare a Bomber Task Force oferă o oportunitate excelentă de a ne perfecţiona tacticile, tehnicile şi procedurile agile de luptă”, a spus generalul James Hecker, comandantul Forţelor Aeriene ale SUA în Europa.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că avioanele de război ruseşti au împiedicat două bombardiere strategice americane să îi încalce graniţa de stat peste Marea Barents, transmite Reuters. După ce au detectat o ţintă aeriană care se apropia de graniţele ruse, armata a folosit avioane de luptă MiG-29 şi MiG-31, a anunţat Ministerul, într-un comunicat. MiG-urile au identificat avioanele ca fiind două bombardiere strategice americane В-52Н. „Pe măsură ce avioanele de luptă ruseşti se apropiau, bombardierele strategice americane şi-au ajustat cursul de zbor şi, ulterior, s-au îndepărtat de graniţa de stat a Federaţiei Ruse”, a mai transmis Ministerul rus al Apărării.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Amenajare grădină cu piscină: 3 idei și soluții practice care te vor ajuta să economisești

Te-ai gândit vreodată să ai propria piscină, dar te-a oprit costul ridicat al proiectului? Îți prezentăm cele mai bune idei de amenajare a spațiului...

Înfrumusețează-ți casa și grădina cu flori multicolore, achiziționează bulbi de calitate de la  Planteo

Florile ne transformă casa și grădina într-un loc frumos, colorat și vesel, aducând natura mai aproape de noi. Acum poți să te bucuri aproape...

Cinci motive pentru care să aștepți iPhone 17

Știm că tocmai iPhone 16 s-a lansat. Cu toate acestea, compania lucrează continuu la modelele viitoare. Pentru iPhone 17 deja există câteva informații și...
Ultima oră
Pe aceeași temă