12.6 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăInternaționalFemeia acuzată că l-a atacat pe Nigel Farage cu milkshake neagă acuzațiile

Femeia acuzată că l-a atacat pe Nigel Farage cu milkshake neagă acuzațiile

Victoria Thomas Bowen a negat acuzațiile de atac la adresa lui Nigel Farage, care a fost stropit cu un milkshake în timpul campaniei pentru alegerile generale din Marea Britanie.

Femeia a fost acuzată în legătură cu incidentul, care a avut loc când politicianul în vârstă de 60 de ani a părăsit un pub din Clacton-on-Sea, sud-estul Angliei, pe 4 iunie. Farage, recent numit lider al partidului anti-imigrație Reform UK, ieșea dintr-un pub când a avut loc incidentul, a fost acoperit de ceea ce părea a fi milkshake cu banane de la McDonald’s.

Tânăra de 25 de ani, care locuiește în orașul de coastă, a pledat nevinovată la ambele acuzații în fața Westminster Magistrates’ Court din Londra. Avocații ei au declarat în instanță că Bowen „își apără cu tărie nevinovăția și așteaptă cu nerăbdare să lupte împotriva acestor acuzații nedrepte în instanță”.

Daune penale de 39 de dolari

Procurorii spun că a cauzat daune penale de 30 de lire sterline (39 de dolari) jachetei purtate de Farage. Bowen a fost eliberată pe cauțiune necondiționată și va apărea din nou în fața instanței pentru proces pe 21 octombrie.

Farage a mai trecut printr-o astfel de situație.

În 2019, liderul de atunci al partidului Brexit a fost vizat într-un atac similar cu milkshake în timpul campaniei pentru alegerile europene. Paul Crowther, atacatorul, si-a recunoscut faptele și a fost condamnat la 150 de ore de muncă în folosul comunității și la plata unor despăgubiri.

Un alt bărbat este acuzat că a repetat aceeași situație. Pe 11 iunie, Josh Greally, în vârstă de 28 de ani, a admis că a aruncat cu, cafea și un alt obiect spre Farage în timpul unei campanii în nordul Angliei. Sentința lui va fi pronunțată pe 28 august.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttps://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite

Este oficial: Bucureștenii vor avea referendum, simultan cu primul tur al prezidențialelor

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Capitalei au fost și alte proiecte de hotărâre Cele două întrebări la care bucureştenii vor...

Parchet și umiditate: prezentare generală a recomandărilor

Lemnul și apa nu se amestecă bine, dar, bineînțeles, puteți instala parchet din lemn în casa dvs. fără a fi nevoie să vă panicați...

Acțiune de 12 ore a salvamontiștilor pentru salvarea a trei turiști rămași

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Argeş au acţionat timp de peste 12 ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru salvarea unui grup de...
Ultima oră
Pe aceeași temă