23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInternaționalBitcoin a crescut spectaculos cu 10.000 de dolari într-o singură zi

Bitcoin a crescut spectaculos cu 10.000 de dolari într-o singură zi

Prețul Bitcoin a crescut semnificativ după tentativa de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump. Moneda digitală a urcat de la 53.000 de dolari la 63.000 de dolari în decurs de 24 de ore, conform Forbes.

Conform Polymarket, o platformă care permite utilizatorilor să facă pariuri pe cripto în funcție de evenimente majore, șansele lui Donald Trump de a câștiga Casa Albă au crescut la 70% după această tentativă.

Pariurile pe cripto pare că au dus și la creșterea spectaculoasă a monedei digitate Bitcoin, de la 53.000 de dolari la 63.000 de dolari în doar 24 de ore.

Prima plată făcută vreodată cu Bitcoin

Bitcoin a fost creat de o persoană sau un grup de persoane sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. În octombrie 2008, Satoshi a publicat un document (white paper) intitulat „Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”, în care descria conceptul și mecanismul unui nou tip de monedă digitală.

În 2010, a avut loc prima tranzacție comercială cu Bitcoin. Un programator pe nume Laszlo Hanyecz a plătit 10.000 de Bitcoin pentru două pizza, stabilind un precedent pentru utilizarea Bitcoin ca metodă de plată.

Acum, 10.000 Bicoin valorează 630 milioane dolari.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Euforie periculoasă: Ascensiunea drogurilor de petrecere

Noi substanțe psihoactive au fost introduse pe lista substanțelor interzise, anunță Agenția Națională Antidrog Agenția Națională Antidrog întreprinde măsuri de modificare a tabelelor anexe la...

Sectorul 4 continuă modernizarea

Al doilea pasaj rutier suprateran va fluidiza traficul în Sudul Bucureștiului Sectorul 4 din București continuă să fie un exemplu de administrație eficientă și orientată...
Ultima oră
Pe aceeași temă