14.3 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSănătateCum avem grijă să nu luăm în greutate în vacanță. Sfaturi importante...

Cum avem grijă să nu luăm în greutate în vacanță. Sfaturi importante de la nutriționiști

Acumularea kilogramelor în vacanță poate fi evitată destul de ușor cu câteva măsuri simple. Aflăm în continuare cum este posibil să te bucuri de vacanță și să ai un stil de viață sănătos în același timp.

Vacanța este un moment așteptat pentru relaxare și explorare. Din păcate, mulți oameni tind să se îngrașe în timpul vacanțelor din cauza cocktailurilor, preparatelor locale delicioase și a zilelor lungi de plajă.

Însă, este posibil să te simți minunat fără a sacrifica distracția sau a sabota munca depusă înainte de călătorie, notează doctorulzilei. Iată câteva sfaturi de la nutriționistul Cori Grămescu pentru a te bucura de vacanță fără a pune kilograme în plus.

Planifică din timp

Cercetează destinația și găsește opțiuni sănătoase de luat masa. Planifică mesele și gustările pentru a avea alegeri nutritive disponibile. Alege restaurantele pe care dorești să le încerci înainte de călătorie și caută magazine locale pentru aprovizionare cu produse sănătoase.

Mese echilibrate

În vacanță, este ușor să fii tentat de alimentele bogate în calorii. Bucură-te de bucătăria locală, dar fii atent la dimensiunile porțiilor. Împarte felurile de mâncare sau optează pentru aperitive pentru a gusta din diverse alimente fără a mânca în exces. Alege mese care includ legume, proteine slabe și carbohidrați complecși și nu uita de fructele proaspete pentru aportul de vitamine și fibre.

Hidratare, foarte importantă

Hidratarea este esențială, mai ales în vacanță. Apa ajută la menținerea sănătății pielii și a funcțiilor vitale ale organismului. Bea multă apă, mai ales în climat cald. Poartă mereu o sticlă de apă pe care să o poți umple regulat.

Limitează alcoolul

Alcoolul poate crește pofta de mâncare și este bogat în calorii. Bucură-te de băuturi alcoolice cu moderație și optează pentru variante cu mai puține calorii când este posibil. Poți să te răsfeți cu o băutură, dar fă acest lucru cu măsură.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...

PAID anunță sprijin financiar pentru proprietarii afectați de inundațiile recente din estul României

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a declarat luni că este pregătit să despăgubească rapid și eficient proprietarii de locuințe asigurați, în urma...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă