22.2 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăEconomieAutoUn analist transmite că Robotaxi-ul Tesla se va putea utiliza tocmai în...

Un analist transmite că Robotaxi-ul Tesla se va putea utiliza tocmai în 2030

Oficialii Tesla fac un anunț dezamăgitor pentru fanii SF-ului. Se pare că se va amâna lansarea robotaxi-ului său.

Se amână lansarea RoboTaxi

Ron Jewsikow, director de cercetare în domeniul echității auto la Guggenheim Securities, a discutat despre perspectivele viitoare ale Tesla.

Jewsikow descrie planurile pentru robotaxiuri ca fiind „o schimbare masivă de direcție” pentru Tesla, marcând o deviere de la accentul anterior al companiei pe accesibilizarea vehiculelor electrice.

El subliniază că anunțul despre evenimentul robotaxiurilor a venit imediat după decizia Tesla de a amâna sau anula „platforma de generație următoare”, punând astfel o presiune suplimentară pe succesul proiectului de robotaxiuri.

În ceea ce privește un termen realist pentru lansarea robotaxiurilor, Jewsikow consideră că o lansare la scară largă „înainte de 2030 este puțin probabilă”.

El vede perioada de până în 2030 ca fiind una de testare: „după 2030, acest proiect va deveni un contributor semnificativ pentru afacere și, probabil, abia în anii 2030 va ajunge la scară largă.”

De altfel, surse Bloomberg transmit că data de lansare s-a amânat cu doar câteva luni, din august pentru octombrie.

Acțiunile Tesla, care mizează pe vehicule cu conducere autonomă în locul unor mașini mai puțin costisitoare, au scăzut cu peste 6% în urma știrilor despre amânarea lansării robotaxi-ului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Procesul privind moartea lui Diego Maradona, amânat până în 2025

Procesul în care opt membri ai personalului medical sunt acuzați de "omucidere prin neglijență" în cazul morții lui Diego Maradona a fost amânat pentru...

Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun sondajele de opinie despre candidații pentru scaunul de la Cotroceni

Candidații pentru alegerile prezidențiale 2024 încep să se așeze la start și în același timp să se uite cine ajunge primul, pe măsură ce...

FOTO. Fanii au luat foc după ce au văzut-o pe „noua” Antonia: „Nu ți se potrivește”

Antonia, una dintre cele mai apreciate artiste de la noi, continuă să fie în centrul atenției și nu doar prin succesul profesional. Schimbare de look...
Ultima oră
Pe aceeași temă