22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSocialSocietateMAI dฤƒ vina pe sistemul medical รฎn scandalul testelor drug test

MAI dฤƒ vina pe sistemul medical รฎn scandalul testelor drug test

Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat pentru ordine ลŸi siguranลฃฤƒ publicฤƒ, a accentuat cฤƒ problemele nu aparศ›in poliศ›iศ™tilor rutieri de pe teren, ci sistemului medical care examineazฤƒ probele aduse de aceศ™tia, potrivit Antena 3.

El a argumentat cฤƒ, deศ™i poliศ›ia a implementat mฤƒsuri pentru a รฎmbunฤƒtฤƒศ›i testarea, rezultatele รฎntรขrziate din laboratoare afecteazฤƒ procesul general de aplicare a legii.

โ€žรŽn toamna anului trecut cetฤƒศ›enii ศ™i presa au solicitat mai multe mฤƒsuri: creศ™terea capacitฤƒศ›ii de testare รฎn zona rutierฤƒ. Am ajuns la 800 de aparate drug test. A doua solicitre: sฤƒ nu mai avem cazuri de tipul celui de la 2 Mai, รฎn sensul cฤƒ poliศ›istul sฤƒ-l testeze pe ศ™ofer. ศ˜i trei: era nevoie de un cadru legislativ. Am venit cu aceastฤƒ propunre. Am venit prin acest articol sฤƒ scoatem procedura, prin retragerea permisului. Reprezentanศ›ii INML ศ™i Ministerul Sฤƒnฤƒtฤƒศ›ii ne-au asigurat cฤƒ aceastฤƒ pricedurฤƒ dureazฤƒ รฎn laborator รฎntre 2 ศ™i 7 zileโ€, a explicat Bogdan Despescu, la TV.

โ€žUna dintre soluศ›ii ar fi ca anumite probe dintr-o parte a ศ›ฤƒrii sฤƒ fie procesate รฎn altฤƒ parte a ศ›ฤƒrii, รฎn funcศ›ie de volum.

Toatฤƒ problema e รฎn zona medicalฤƒ, medico legalฤƒ. Poliศ›istul ศ™i la Vaslui ศ™i la Timiศ™oara lucreazฤƒ cu un singur aparat. รŽn Vaslui avem 10 ศ™oferi testaศ›i pozitiv, la fel ศ™i la Timiศ™oara. Analiza se realizeazฤƒ รฎn centre diferite, acolo e diferneศ›a, nu la noi.

Am schimbat apratele รฎntre judeศ›e, iar rezultatele sunt la felโ€, a spus Despescu.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...

Studentฤƒ cazatฤƒ รฎn regie, muศ™catฤƒ de ploศ™niศ›e. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul ศ™ef al Gฤƒrzii Naศ›ionale de Mediu, a publicat imagini pe contul sฤƒu de Facebook cu o studentฤƒ cazatฤƒ la un cฤƒmin...

Cod portocaliu ศ™i risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din aceastฤƒ searฤƒ, de la ora 18:00 ศ™i pรขnฤƒ luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe rรขuri din bazinele Siret ลŸi Prutย  Hidrologii anunลฃฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ