20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSportTenisSpectacol la Wimbledon: Putintseva a învins-o pe Swiatek, într-o surpriză de proporții

Spectacol la Wimbledon: Putintseva a învins-o pe Swiatek, într-o surpriză de proporții

Yulia Putintseva, printr-o revenire spectaculoasă, a învins-o la Wimbledon pe liderul mondial Iga Swiatek cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2, asigurându-și astfel un loc în optimile de finală.

Iga Swiatek a suferit o înfrângere surprinzătoare la Wimbledon, fiind eliminată de Yulia Putintseva într-un meci spectaculos. Înaintea confruntării cu Putintseva, Swiatek nu pierduse niciun meci pe circuitul WTA din aprilie și era considerată una dintre favoritele la câștigarea turneului de la Wimbledon.

În primul set, Swiatek a avut o șansă de break în al doilea game, însă Putintseva a răspuns imediat și a reușit să egaleze scorul la 1-1. Poloneza a preluat conducerea cu 4-2, reușind să frângă serviciul adversarei sale în al șaselea game. Putintseva a avut și ea oportunități de a produce break-uri, dar Swiatek și-a păstrat calmul și a încheiat setul în avantaj.

Setul secund a început cu un schimb echilibrat de game-uri, dar Putintseva a demonstrat că este un adversar redutabil. Ea a reușit să câștige decisivul, profitând de o scădere de formă a polonezei pentru a realiza un dublu break și pentru a egaliza la seturi.

În setul decisiv, Putintseva a continuat să joace la un nivel înalt, frângându-i serviciul lui Swiatek în primul game și menținându-și avantajul pentru a prelua conducerea cu 3-0.

Putintseva a demonstrat un tenis de excepție pe Terenul 1, încheind meciul cu o victorie clară.

Ea a apreciat susținerea fanilor de la Wimbledon, care i-au oferit energia necesară pentru a reveni după un început dificil.

Este incredibil să învingi numărul unu mondial. Am fost extrem de concentrată să joc rapid și să nu-i dau adversarei mele nicio șansă. În timpul meciului, m-am gândit că este menit să câștig împotriva liderului mondial pe iarbă.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă s-a întors în zonele afectate de inundații din Galați

La 3 săptămâni de la inundațiile catastrofale care au măturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a întors în zonele afectate pentru a...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

Israelul va da un „răspuns pe măsură” Iranului după atacul cu rachete

Israelul "pregăteşte un răspuns" după atacul cu rachete lansat marţi asupra teritoriului său de Iran, a anunţat sâmbătă un responsabil militar israelian, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă