20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăPoliticăAlegeri cu repetiție în Costinești

Alegeri cu repetiție în Costinești

Rezultatul din 9 iunie a fost anulat în comuna Costinești, după 6 renumărări ale voturilor

La noul scrutin, se vor utiliza aceleaşi liste electorale ca la alegerile din 9 iunie, care se actualizează. Persoanele care au dobândit dreptul de vot sau în cazul cărora interdicţia de a vota a expirat în perioada cuprinsă între 9 iunie şi data noului scrutin îşi pot exercita dreptul de vot, urmând a fi înscrise în listele electorale. Persoanele care şi-au pierdut dreptul de vot în perioada cuprinsă între 9 iunie şi data noului scrutin nu mai au voie să voteze, precizează BEC.

Secțiile de vot s-au deschis la ora 7,00 şi se vor închide la ora 22,00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23,59 pentru cetăţenii care, la ora 22,00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, a precizat AEP.

Biroul Electoral Central a anulat, pe 25 iunie, alegerile pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a dispus repetarea scrutinului pe data de 7 iulie. BEC a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar, solicitare formulată de Partidul Social Democrat, filiala Constanţa.

Modelul buletinului de vot, utilizat la noul scrutin, va fi cel folosit la alegerile din 9 iunie, cu înscrierea candidaţilor în aceeaşi ordine, urmând ca pe prima pagină exterioară să fie specificată data noului proces electoral.

La Costineşti, numărarea voturilor alegătorilor la scrutinul din 9 iunie a fost repetată de şase ori. În final, câştigător la funcţia de primar a fost desemnat candidatul din partea PNL, în detrimentul celui de la PSD, la o diferenţă de un vot.

Situaţia alegerilor de la Costineşti a fost repusă în discuţie la BEC, după ce, iniţial, fusese respinsă cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia electorală nr. 29 Costineşti, formulată de PSD, filiala Constanţa.
Decizia de anulare a alegerilor vine după ce BEC a primit documente justificative care arată nereguli, inclusiv faptul că două persoane, dintre care un cetățean ucrainean, au votat ilegal.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă s-a întors în zonele afectate de inundații din Galați

La 3 săptămâni de la inundațiile catastrofale care au măturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a întors în zonele afectate pentru a...

Ludovic Orban: Voi fi un preşedinte „de multe ori surprinzător”, prezent, implicat, simţitor

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi-a depus, sâmbătă, candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, susţinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptă şi PNŢ Maniu-Mihalache,...

Incendiu la Întreprinderea de Rulmenţi Bârlad

Pompieri militari intervin, sâmbătă, la un incendiu izbucnit într-o hală de producţie a Întreprinderii de Rulmenţi Bârlad, afectat fiind acoperişul imobilului pe o suprafaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă