17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăInternaționalOrban, după vizita la Moscova: ”Pozițiile Rusiei și Ucrainei sunt foarte îndepărtate...

Orban, după vizita la Moscova: ”Pozițiile Rusiei și Ucrainei sunt foarte îndepărtate una de cealaltă”

Premierul Viktor Orban a făcut o vizită la Moscova, criticată de liderii occidentali, în contextul în care Ungaria deține președinția rotativă a Uniunii Europene pentru următoarele șase luni.

Victor Orban s-a deplasat la Moscova fără un mandat UE pentru a discuta cu Kremlinul, însă cu speranța că va reuși să atenueze conflictul care a zdruncinat întreaga Europă. Conform Reuters, Putin a menționat că s-au abordat metode de soluționare a conflictului din Ucraina, dar Orban nu a obținut rezultate concrete.

Orban a declarat că scopul vizitei sale a fost de a continua „misiunea de pace”, după o recentă vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Poate singura realizare a vizitei lui Orban a fost declarația lui Vladimir Putin, care a spus că este „recunoscător” premierului Ungariei pentru vizita sa , subliniind că vede în această vizită o „tentativă de a restaura dialogul” între Rusia și Europa.

Putin a reiterat poziția Rusiei privind rezolvarea crizei ucrainene, cerând „retragerea totală” a trupelor ucrainene din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. El a subliniat că Moscova dorește încheierea definitivă a conflictului, dar Kievul nu este dispus să oprească războiul până nu obține o victorie.

Putin a explicat că Ucraina nu dorește încetarea focului pentru a nu pierde pretextul legii marțiale și pentru a evita alegerile prezidențiale, unde actualele autorități ar avea șanse reduse.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă