25.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalScandal รฎn lumea modei de lux: Dior produce genศ›i de 2.700 euro...

Scandal รฎn lumea modei de lux: Dior produce genศ›i de 2.700 euro cu doar 53 de euro

Poliศ›ia italianฤƒ a descoperit un scandal de proporศ›ii รฎn lumea luxului, dupฤƒ ce, รฎn ultimele luni, au fost fฤƒcute mai multe percheziศ›ii la furnizorii ศ™i subcontractorii care produc genศ›i pentru Dior ศ™i Armani.

Rezultatele anchetatorilor italieni sunt ศ™ocante: muncitori exploataศ›i, angajaศ›i la negru ศ™i forศ›aศ›i sฤƒ doarmฤƒ รฎn ateliere pentru a accelera producศ›ia, totul pentru a fabrica genศ›i la un cost de pรขnฤƒ la 50 de ori mai mic decรขt preศ›ul de vรขnzare.

De exemplu, o geantฤƒ Dior, vรขndutฤƒ รฎn magazine cu 2.700 de euro, are un cost de producศ›ie de doar 53 de euro, fฤƒrฤƒ a include materia primฤƒ, relateazฤƒ presa strฤƒinฤƒ, printre care Reuters, The Wall Street Journal ศ™i Business Insider.

Douฤƒ dintre subsidiarele Dior ศ™i Armani au fost plasate sub administrare judiciarฤƒ timp de un an, dar continuฤƒ sฤƒ funcศ›ioneze.

Anchetele procurorilor din Milano au scos la ivealฤƒ condiศ›iile รฎngrozitoare din atelierele care produc genศ›i pentru brandurile de lux.

Muncitorii, adesea imigranศ›i ilegali, erau angajaศ›i la negru ศ™i lucrau รฎn condiศ›ii improprii. Aceศ™tia erau forศ›aศ›i sฤƒ doarmฤƒ la locul de muncฤƒ pentru ca producศ›ia sฤƒ continue 24 de ore pe zi.

Consumul ridicat de energie electricฤƒ a indicat cicluri de producศ›ie non-stop, inclusiv รฎn timpul sฤƒrbฤƒtorilor.

De asemenea, utilajele de producศ›ie, precum maศ™inile de lipit ศ™i de periere, aveau dispozitivele de siguranศ›ฤƒ dezactivate pentru a funcศ›iona mai rapid.

Aceste practici au permis firmelor sฤƒ reducฤƒ costurile ศ™i sฤƒ taxeze Dior cu doar 53 de euro pentru o geantฤƒ, care era apoi vรขndutฤƒ cu 2.700 de euro.

Proprietarii companiilor contractate ศ™i subcontractate de Dior sunt cercetaศ›i de procurorii din Milano pentru exploatarea angajaศ›ilor ศ™i munca la negru, รฎnsฤƒ Dior nu riscฤƒ nicio anchetฤƒ penalฤƒ.

Grupul Giorgio Armani a fost, de asemenea, acuzat de supraveghere neadecvatฤƒ a furnizorilor, plฤƒtind firmelor subcontractate 99 de dolari pe o geantฤƒ, care era vรขndutฤƒ ulterior cu peste 1.900 de dolari รฎn magazine.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite

Elena Lasconi susศ›ine propunerile lui Nicuศ™or Dan pentru Bucureศ™ti

Elena Lasconi ศ™i-a declarat public susศ›inerea faศ›ฤƒ de cele 20 de propuneri pentru Bucureศ™ti prezentate de Nicuศ™or Dan, รฎntr-o postare pe Facebook. Ea a...

Franศ›a, fฤƒrฤƒ Mbappe ศ™i Kante รฎn Liga Naศ›iunilor!

Didier Deschamps a anunศ›at lotul pentru meciurile din Liga Naศ›iunilor, unde absenศ›ele notabile sunt Kylian Mbappe ศ™i N'Golo Kante, doi dintre cei mai importanศ›i...

Romรขnia cรขศ™tigฤƒ procesul la CJUE รฎmpotriva Parlamentului European ศ™i a Consiliului UE, anulรขnd obligaศ›ia de รฎntoarcere a vehiculelor

Romรขnia a obศ›inut o victorie importantฤƒ la Curtea de Justiศ›ie a Uniunii Europene (CJUE) รฎn disputa cu Parlamentul European ศ™i Consiliul Uniunii Europene, reuศ™ind...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ