20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSportAlte sporturiDavid Popovici nu va fi portdrapelul Romรขniei la JO Paris 2024. Canotorii...

David Popovici nu va fi portdrapelul Romรขniei la JO Paris 2024. Canotorii Ionela ศ™i Marius Cozmiuc vor ศ›ine steagul Romรขniei la deschidere

Canotorii Ionela ลŸi Marius Cozmiuc vor fi portdrapelul Romรขniei la Jocurile Olimpice de la Paris, care debuteazฤƒ pe 26 iulie, รฎn direct pe Eurosport ศ™i รฎn aplicaศ›ia Max. Anunศ›ul a fost fฤƒcut de Comitetul Olimpic ศ™i Sportiv Romรขn, dupฤƒ ce David Popovici nu a vrut sฤƒ aibฤƒ aceastฤƒ onoare, รฎntrucรขt intrฤƒ foarte repede รฎn concurs ศ™i are nevoie de odihnฤƒ, pentru a spera la un rezultat foarte bun, potrivit Eurosport.

David Popovici, cel mai mare sportiv romรขn al momentului, nu va mai fi portdrapelul ศ›ฤƒrii noastre la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice. Marele campion va intra rapid รฎn concurs la Paris, astfel cฤƒ vrea sฤƒ se odihneascฤƒ ศ™i sฤƒ se pregฤƒteascฤƒ la cel mai รฎnalt nivel รฎnainte de a intra รฎn cursa pentru medalii. รŽn acest sens, Comitetul Olimpic ศ™i Sportiv Romรขn a fost nevoit sฤƒ facฤƒ o altฤƒ alegere, iar canotorii soศ› ศ™i soศ›ie, Ionela ศ™i Marius Cozmiuc, vor fi cei care vor purta drapelul ศ›ฤƒrii noastre la festivitatea de deschidere a competiศ›iei.

Ionela ศ™i Marius Cozmiuc au รฎmpreunฤƒ 19 medalii la marile competiลฃii. Ionela are 8 medalii รฎn carierฤƒ, e triplฤƒ campioanฤƒ mondialฤƒ ลŸi triplฤƒ campioanฤƒ europeanฤƒ ศ™i a fost la douฤƒ ediลฃii ale Jocurilor Olimpice: Rio 2016 ลŸi Tokyo 2020.
De partea cealaltฤƒ, Marius are 11 medalii รฎn carierฤƒ, e dublu campion european ลŸi campion mondial, e vicecampion olimpic la Tokyo 2020. A participat pรขnฤƒ acum la trei ediลฃii ale Jocurilor, la Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020.

„รŽmpreunฤƒ, soศ›ii Ionela ศ™i Marius Cozmiuc vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a JO Paris 2024 pentru Team Romania.
Ei au ridicat drapelul pe toate podiumurile lumii ศ™i รฎl vor purta cu mรขndrie ศ™i la Paris 2024. E motivaศ›ia supremฤƒ pentru tot ceea ce vor ศ™i ce รฎศ™i doresc sฤƒ cucereascฤƒ la Paris 2024!”, au anunศ›at cei de la Comitetul Olimpic ศ™i Sportiv Romรขn รฎn cursul zilei de joi.

VIS LA PARIS | IONELA ศ˜I MARIUS COZMIUC, PORTDRAPELUL ROMร‚NIEI LA JOCURILE OLIMPICE
Ionela ศ™i Marius Cozmiuc vor participa รฎn acest an pentru a treia, respectiv a patra oarฤƒ la Jocurile Olimpice. Cei doi canotori, care formeazฤƒ รฎn afara sportului o familie foarte frumoasฤƒ, sunt extrem de motivaศ›i sฤƒ obศ›inฤƒ cele mai bune clasฤƒri din carierฤƒ la Paris 2024.

Dupฤƒ ce au fost anunศ›aศ›i ca portdrapel la Jocurile Olimpice, cei de la Comitetul Olimpic ศ™i Sportiv Romรขn au creat portretul celor care vor ศ›ine steagul sus pentru ศ›ara noastrฤƒ:
„Poveste despre taina muncii ศ™i mรขndria de a fi romรขn!

Au coborรขt din Bucovina pentru a cucerii lumea ศ™i pentru a transmite oamenilor pe care i-au รฎntรขlnit cฤƒ taina muncii ศ™i respectul pentru neam ศ™i ศ›arฤƒ sunt lecศ›iile sfinte pe care le-au primit de la pฤƒrinศ›i. Poartฤƒ cu mรขndrie straie populare ศ™i au Romรขnia รฎn inimฤƒ. Au cunoscut succesul pentru cฤƒ au muncit pentru el. Au trecut prin multe momente dificile, dar niciodatฤƒ nu au renunศ›at. Nimic nu i-a รฎndepฤƒrtat de visul pentru care au plecat de acasฤƒ. Au รฎmpreunฤƒ 7 ediศ›ii de Jocuri Olimpice ศ™i au devenit modele pentru generaศ›ii รฎntregi de canotori. Ea e focul ศ™i el e apa รฎn familia lor”, potrivit celor de la COSR.
Entuziasmul este mare ศ™i รฎn rรขndul celor doi, care au aceastฤƒ onoare deosebitฤƒ la cea mai importantฤƒ competiศ›ie sportivฤƒ a lumii:
E UNA DINTRE CELE MAI FERICITE ZILE DIN VIAศšA NOASTRฤ‚! E GREU Sฤ‚ POVESTEศ˜TI DESPRE Mร‚NDRIA DE A FI ROMร‚N, NOI O SIMศšIM ศ˜I O TRฤ‚IM ZI DE ZI. SUNTEM ONORAศšI Pร‚Nฤ‚ LA LACRIMI ศ˜I, รŽN ACELAศ˜I TIMP, CREDEศšI-NE VOM FI ศ˜I MAI BUNI LA JOCURI. PENTRU Cฤ‚ E VORBA DE ROMร‚NIA ศ˜I ASTA RIMEAZฤ‚ CU Mร‚NDRIA!
Ionela Cozmiuc a mai participat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 ศ™i Tokyo 2020, รฎn proba de dublu vรขsle categoria uศ™oarฤƒ, clasรขndu-se pe locul 8, respectiv locul 6.
Ea are รฎn palmares douฤƒ titluri europene ศ™i unul mondial la simplu vรขsle categoria uศ™oarฤƒ, adjudecate รฎn 2022 ศ™i 2023, ศ™i douฤƒ titluri mondiale la dublu vรขsle categoria uศ™oarฤƒ, obศ›inute รฎn 2017 ศ™i 2018.
Marius Cozmiuc va fi la cea de-a patra participare la Jocurile Olimpice, el fiind prezent ศ™i la ediศ›iile din Londra 2012, Rio 2016 ศ™i Tokyo 2020. La primele douฤƒ ediศ›ii a concurat la patru rame, clasรขndu-se pe locurile 12, respectiv 10, iar data trecutฤƒ a participat la dublu rame, probฤƒ รฎn care a cucerit medalia de argint.
El mai are รฎn palmares douฤƒ titluri europene ศ™i unul mondial la dublu rame, dar ศ™i un titlu european la opt rame cu cรขrmaci. รŽn plus, la patru rame a fost de 3 ori vicecampion european ศ™i are ศ™i un titlu mondial, dar la U20.
Interviul realizat de Eurosport.ro cu Ionela ศ™i Marius Cozmiuc รฎnainte de Jocurile Olimpice de la Paris poate fi citit integral AICI.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport ศ™i รฎn aplicaศ›ia Max รฎn perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Aur pentru David Popoviciย la Europene รฎn proba de 200 m liber

รŽnotฤƒtorul romรขn David Popovici a obศ›inut medalia de aur รฎn proba de 200 m liber la Campionatele Europene de nataศ›ie de la Belgrad, vineri seara.
Popovici, deศ›inฤƒtorul titlului, a cรขศ™tigat detaศ™at cu un timp de 1 minut 43 secunde ศ™i 13 sutimi, un pic mai puศ›in decรขt recordul competiศ›iei pe care l-a stabilit acum doi ani la Roma, de 1 minut 42 secunde ศ™i 97 sutimi.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Membrii Asociaศ›iei „Moldova Vrea Autostradฤƒ” manifestare ineditฤƒ pentru autostrada A8

Membrii Asociaลฃiei "Moldova Vrea Autostradฤƒ" au bฤƒtut toba, sรขmbฤƒtฤƒ, pentru a atrage atenลฃia asupra importanลฃei รฎnceperii lucrฤƒrilor la autostrada A8. Reprezentaลฃii MVA sperฤƒ ca prin...

Ludovic Orban: Voi fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor

PreลŸedintele Forลฃa Dreptei, Ludovic Orban, ลŸi-a depus, sรขmbฤƒtฤƒ, candidatura pentru funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, susลฃinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi PNลข Maniu-Mihalache,...

Membrii Asociaศ›iei „Moldova Vrea Autostradฤƒ” manifestare ineditฤƒ pentru autostrada A8

Membrii Asociaลฃiei "Moldova Vrea Autostradฤƒ" au bฤƒtut toba, sรขmbฤƒtฤƒ, pentru a atrage atenลฃia asupra importanลฃei รฎnceperii lucrฤƒrilor la autostrada A8. Reprezentaลฃii MVA sperฤƒ ca prin...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ