27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăPoliticăCine ar câștiga în acest moment locul la Cotroceni?

Cine ar câștiga în acest moment locul la Cotroceni?

Ce actori politici sunt în topul preferințelor votanților pentru alegerile prezidențiale din anul 2024 pe scena politică din România?

Rezultate tur I și rezultate scenarii tur II, sondaj INSCOP, eșantion 1100 persoane.

Turul I îl face învingător pe Mircea Geoană, cu un procent de 26,7%, urmat de Marcel Ciolacu cu un procent de 17,8%, Elena Lasconi 14,3%, Diana Șoșoacă 13,4%, Nicolae Ciucă 11,9%, George Simion 11,2%.

În turul II, își fac apariția anumite scenarii prezidențiale. În primul dintre acestea, Mircea Geoană ar câștiga cu un procent de 63,7% în detrimentul lui Marcel Ciolacu care, conform sondajului, ar avea un procent de 36,3%, o diferență semnificativă între cei doi.

De asemenea, în scenariul Mircea Geoană-Nicolae Ciucă, rezultatele sondajului sunt aceleași cu cele din scenariul Mircea Geoană-Marcel Ciolacu, ocupând primul loc tot Mircea Geoană.

În al treilea scenariu, învingător iese tot Mircea Geoană cu un procent de 66,2%, Elena Lasconi având un rezultat de 33,8%

În scenariul Marcel Ciolacu-Nicolae Ciucă, diferența nu este atât de considerabilă ca în celelalte scenarii, fiind o diferență de 9,2%. Marcel Ciolacu ar câștiga acest scenariu cu un procent de 54,6%, concurentul lui, Nicolae Ciucă, având procentul de 45,4%.

Următorul scenariul îl face tot pe Marcel Ciolacu învingător, cu un rezultat de 58% în cursa cu Elena Lasconi care are un procent de 42%.

Ultimul scenariu îl face pe Nicolae Ciucă câștigător în cursa cu Elena Lasconi, rezultatul fiind de 51,6%-48,4%.

Cele mai citite

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă