18.1 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalSurse: Germania va achiziศ›iona tancuri, muniศ›ie ศ™i sisteme de apฤƒrare aerianฤƒ รฎn...

Surse: Germania va achiziศ›iona tancuri, muniศ›ie ศ™i sisteme de apฤƒrare aerianฤƒ รฎn valoare de peste 6 miliarde de euro

Oficialii germani au aprobat achiziศ›ionarea de tancuri, muniศ›ie ศ™i sisteme de apฤƒrare aerianฤƒ รฎn valoare de peste 6 miliarde de euro (6,48 miliarde de dolari), au declarat surse pentru Reuters.

La cรขteva zile dupฤƒ invazia din 2022 a Rusiei รฎn Ucraina, cancelarul Olaf Scholz ศ™i-a surprins aliaศ›ii anunศ›รขnd „Zeitenwende” – รฎn germanฤƒ, un punct de cotiturฤƒ istoric – cu un fond special de 100 de miliarde de euro pentru a readuce armata la capacitatea maximฤƒ.

Achiziศ›iile de arme autorizate includ 105 tancuri Leopard 2 A8 de la producฤƒtorul de arme KNDS pentru 2,93 miliarde de euro, au declarat sursele.

Existฤƒ, de asemenea, un acord pentru cumpฤƒrarea a pรขnฤƒ la 200.000 de proiectile de muniศ›ie de artilerie pentru pรขnฤƒ la 1,3 miliarde de euro de la Diehl ศ™i Nammo.

รŽn plus, patru sisteme de apฤƒrare antiaerianฤƒ PATRIOT vor fi cumpฤƒrate pentru un total de 1,35 miliarde de euro, potrivit surselor.

Astฤƒzi, comisia pentru buget a luat รฎncฤƒ o datฤƒ decizii importante privind achiziศ›iile care fac din ‘Zeitenwende’ proclamatฤƒ de cancelar o realitate,

au declarat membrii comisiei din cele trei partide din coaliศ›ia de guvernare.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ