21.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalDecizia luată de Rusia în legătură cu presa europeană

Decizia luată de Rusia în legătură cu presa europeană

Rusia a anunțat că a blocat accesul pe teritoriul său la 81 de mass-media europene, ca răspuns la decizia Uniunii Europene din luna mai de a interzice accesul a trei mass-media de stat ruse. Această măsură a fost luată în cadrul unor represalii.

Decizia vine în contextul tensiunilor continue dintre Rusia și Uniunea Europeană, accentuate de sancțiunile reciproce și de măsurile restrictive impuse de ambele părți. Rusia a justificat această măsură ca fiind necesară pentru a proteja interesele naționale și a contracara ceea ce consideră a fi o campanie de dezinformare împotriva sa.

Blocarea accesului la aceste mass-media europene reflectă escaladarea războiului informațional dintre Rusia și Occident, având consecințe asupra libertății presei și accesului la informație pentru cetățenii ruși. Această acțiune subliniază și mai mult deteriorarea relațiilor diplomatice și economice dintre Rusia și Uniunea Europeană în contextul actual.

„Contra-măsuri sunt introduse asupra accesului de pe teritoriul rus la mijloacele de difuzare a mass-media din ţările membre ale UE”, a transmis într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă