26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăEconomieDatorii și pierderi. SAGA Festival a lăsat mulți parteneri ai cu sume...

Datorii și pierderi. SAGA Festival a lăsat mulți parteneri ai cu sume uriașe de încasat

Situația din jurul SAGA Festival pare a fi una complicată, cu rapoarte despre organizatorii olandezi care au lăsat în urmă datorii considerabile și pierderi masive după evenimentele anterioare.

Cifrele SAGA Festival

Potrivit informațiilor disponibile, olandezii au decis să înființeze o nouă entitate, SAGA Music Festival SRL, în ianuarie 2024, înainte de ediția din 2024 a festivalului. Această firmă este controlată de Olanu Entertainment SRL, fondată cu doar o lună înainte, în decembrie 2023. Elena-Cristina Nicolae este listată ca unic asociat al Olanu Entertainment SRL, iar administratorul SAGA Music Festival SRL este Vandewalle Thomas Ann D, un olandez, potrivit defapt.ro.

Organizatorii olandezi ai SAGA Festival au renunțat la firma care s-a ocupat de festival până acum, SAGA Festival SRL, din motive evidente legate de situația financiară dificilă înregistrată de aceasta în ultimii ani. După cum arată cifrele contabile, primele trei ediții ale festivalului au fost marcate de pierderi semnificative și datorii considerabile.

Înființată în 2020, SAGA Festival SRL a organizat prima ediție a festivalului în 2021. Chiar de la debut, cifrele contabile au arătat pierderi de 26,6 milioane de lei și datorii de 35,9 milioane de lei, inclusiv creanțe de 4,4 milioane de lei. În 2022, pierderile au scăzut la 21,5 milioane de lei, dar datoriile au crescut semnificativ, depășind 64 de milioane de lei, inclusiv creanțe de peste 11 milioane de lei. Anul trecut, în 2023, pierderile au fost reduse la peste 3,5 milioane de lei, dar datoriile au ajuns la peste 78,1 milioane de lei, cu creanțe de 21,6 milioane de lei.

Comparativ cu anii precedenți, veniturile din 2023 au scăzut la 22 de milioane de lei față de 26 de milioane de lei în 2022, subliniind o tendință descrescătoare a performanței financiare a festivalului.

Potrivit mai multor surse din piață, organizatorii olandezi aproape au pus pe butuci mai multe afaceri care au contribuit la succesul de public al edițiilor trecute ale SAGA Festival.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...
Ultima oră
Pe aceeași temă