17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăPoliticăVIDEO. O fostă profesoară de tehnologie de la liceu și-l amintește pe...

VIDEO. O fostă profesoară de tehnologie de la liceu și-l amintește pe elevul Marcel Ciolacu: „Marcel nu a fost atât de isteț ca fratele lui”

Într-un material amplu publicat de Recorder.ro, detalii neștiute din biografia premierului Marcel Ciolacu au ieșit la lumină, dezvăluind o altă perspectivă asupra trecutului său.

Potrivit sursei, în urma discuțiilor cu foști profesori și colegi, s-a aflat că Marcel Ciolacu a fost considerat un elev mediocru în perioada școlară. Mai mult decât atât, în loc să își înceapă cariera la o întreprindere cunoscută din București, așa cum a menționat în CV-ul său, premierul a fost angajat ca muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău.

Marcel Ciolacu, actualul premier al României, a inclus în CV-ul său informația că a absolvit în 1986 Liceul de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu” din Buzău. Cu toate acestea, o anchetă realizată de Recorder.ro a dezvăluit că premierul a finalizat clasa a XII-a într-o secție cu profil mecanică, cunoscută în acea perioadă pentru transformarea sa într-un liceu preponderent industrial. Înregistrările din arhivele brigăzilor de partid de pe vremea comunismului arată că elevii din aceste clase erau adesea criticați pentru nivelul scăzut de cunoștințe și absențele frecvente.

Aurora Hoștiuc, o fostă profesoară de tehnologie de la liceu, și-a amintit de Marcel Ciolacu ca fiind un elev „de mijloc”, în comparație cu fratele său, Daniel, care a fost perceput ca fiind mai strălucit. Descrierea făcută de doamna Hoștiuc subliniază că Marcel era un elev care trecea de an în an, participa la ore și își făcea treaba, deși performanțele sale academice nu erau excepționale.

În ciuda acestor aspecte, Recorder.ro a confirmat că Marcel Ciolacu a promovat examenul de bacalaureat, încheindu-și astfel ciclul de studii liceale în perioada respectivă. Aceste informații aduc o nouă perspectivă asupra biografiei premierului român și a formării sale educaționale în contextul sociopolitic al ultimilor ani ai regimului comunist.

Marcel nu a fost atât de isteț ca fratele lui, Daniel, pe care l-am avut elev înainte. Era un copil de mijloc, un șmecheraș, așa. Trecea clasa. Venea la ore, își vedea de treabă. Acum, că n-o fi fost de 10, o fi fost de 7 sau de 6, de 5 la teză… nu-mi mai aduc aminte notele. Dar în mod sigur a luat bacul.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă