27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăPoliticăDupă Radu Mazăre, Alexandru Mazăre scapă și el de închisoare. "Admite propunerea...

După Radu Mazăre, Alexandru Mazăre scapă și el de închisoare. „Admite propunerea de liberare condiţionată”

Familia Mazăre se reunește. După Radu Mazăre, și Alexandru Mazăre scapă de închisoare.

Judecătoria Medgidia a decis joi să admită propunerea de eliberare condiționată a fostului senator Alexandru Mazăre din Penitenciarul Poarta Albă. Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței Radu Mazăre, a fost condamnat în mai 2022 la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită și fals în declarații în formă continuată.

„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privind pe condamnatul M. A.. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului M. A., …., deţinut în Penitenciarul Constanţa Poarta Albă, din executarea pedepsei aplicate prin sent.pen.nr. 398/2018 a Tribunalului Bucureşti Secţia I penală, mandat nr.124/2022, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. (…) Cu drept la contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.06.2024”, se notează în soluţia pe scurt dispusă de Judecătoria Medgidia.

Radu Mazăre, și el eliberat

Fostul primar al orașului Constanța, Radu Mazăre, a fost eliberat condiționat la sfârșitul lunii mai, deși avea o pedeapsă de nouă ani de închisoare de executat prin contopirea mai multor condamnări.

Decizia Tribunalului Ilfov de a-l elibera anticipat a fost motivată în principal de conduita exemplară a lui Mazăre în timpul executării pedepsei și de progresul în procesul său de reeducare.

În ciuda gravității infracțiunilor pentru care a fost condamnat, Tribunalul Ilfov a apreciat că Radu Mazăre a avut o conduită exemplară în închisoare și că procesul său de reeducare este aproape finalizat. Aceste aspecte au fost decisive în luarea deciziei de eliberare condiționată, care a redus durata efectivă a detenției sale la doar cinci ani, în loc de nouă.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Competiție la nivel european: firmele românești în căutarea nișei perfecte

Economistul-şef al Băncii Naţionale a României încurajează firmele românești să găsească avantaje competitive pe zone de nișă Economistul-șef al BNR a declarat, la conferinţa "Capitalul...

Europa în fața provocărilor: Mario Draghi propune soluții pentru competitivitate și inovare

Fostul președinte al Băncii Centrale Europene subliniază nevoia de cooperare și investiții majore pentru a asigura viitorul Europei Marți, Mario Draghi a prezentat un plan...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...
Ultima oră
Pe aceeași temă