26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSocialJustițieMario Iorgulescu scapă de condamnarea de 13 ani. Instanța Supremă admite recursul...

Mario Iorgulescu scapă de condamnarea de 13 ani. Instanța Supremă admite recursul în casație

Mario Iorgulescu a scăpat condamnarea la 13 ani și 8 luni de închisoare după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, joi, recursul în casație formulat de acesta. Decizia instanței supreme înseamnă că procesul se va rejudeca în faza de apel.

Mario Iorgulescu a fost condamnat pentru uciderea unui tânăr într-un accident rutier, în timp ce conducea sub influența drogurilor și a alcoolului. Cu toate acestea, rejudecarea cazului deschide posibilitatea unei noi decizii în acest proces controversat. Judecătorii din completul de la Înalta Curte sunt Lia Savonea, Adriana Ispas și Dan Andrei Enescu.

În prezent, Mario Iorgulescu se află în Italia.

Rejudecarea procesului în faza de apel va implica o reevaluare completă a dovezilor și circumstanțelor cazului. Decizia finală va fi esențială pentru stabilirea vinovăției și a eventualei pedepse pentru Mario Iorgulescu.

Pe 18 octombrie, Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

La scurt timp după tragedia, acesta s-a internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă. 

Minuta instanței: „Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea recursului în casație rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 iunie 2024. —————– Cu opinia separată, în sensul respingerii, ca nefondat, a recursului în casație declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023).”

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...
Ultima oră
Pe aceeași temă