17.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportLotul olimpic al României pleacă la Paris cu avionul „Nadia Comăneci”

Lotul olimpic al României pleacă la Paris cu avionul „Nadia Comăneci”

A devenit oficial ca Nadia Comăneci să aibă un avion care să-i poarte numele.
„Este o idee frumoasă care mi-a plăcut foarte mult”, a declarat cea mai mare gimnastă a României din toate timpurile, la Orange Sport.

Ideea ca un avion al companiei naţionale Tarom să poarte denumirea „Nadia Comăneci” a plecat în urmă cu patru luni.

Reprezentanţii Tarom-ului au primit ca atare ideea iar după ce au primit acceptul „Zeiţei” au trecut la treabă. Primul pas a fost cel al semnării protocolului dintre Nadia şi respectiva companie. Moment în care legenda sportului românesc a primit cadou o machetă a unei aeronave, inscripţionată cu numele ei.

De atunci şi până la realizarea efectivă a proiectului a mai trecut o singură lună. Aşa se face că începînd de ieri, numele Nadiei se regăseşte pe o aeronavă Boeing care va zbura pe diferite relaţii internaţionale.

„A fost un proiect care mi-a plăcut foarte mult. Mă bucur că cei de la Tarom au fost de acord cu o astfel de idee. Se demonstrează din nou că sportul oferă multe oportunităţi în multe domenii de activitate”, a precizat Nadia Comăneci pentru Orange Sport.

Va fi aeronava cu care va pleca delegaţia României la Jocurile Olimpice

Comitetul Olimpic şi Sportiv a încheiat un contract cu compania Tarom privind închirierea unui charter care să transporte delegaţia sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris. Potrivit surselor Orange Sport sportivii olimpici vor face această deplasare chiar cu avionul inscripţionat cu numele Nadiei. ” Sper să le poarte mult noroc. Voi fi şi eu prezentă la Paris pentru a-i susţine”, a mai adăugat Nadia pentru Orange Sport.

Cererile “ciudate” făcute de David Popovici pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

David Popovici, deținător al mai multor titluri și recorduri mondiale, a confirmat, prin intermediul paginii sale de Facebook, că Jocurile Olimpice de la Paris va fi cazat în afara Satului Olimpic și va beneficia de protecție privată.

David Popovici, tânărul înotător român cu numeroase realizări internaționale, a adus la cunoștința Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) câteva cerințe mai puțin obișnuite pentru participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris. Printre aceste cerințe se numără solicitarea de a avea proprii agenți de securitate și de a fi cazat într-un hotel situat în apropierea bazinului olimpic, evitând astfel șederea în satul olimpic alături de ceilalți sportivi români.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Macron cere restrângerea dreptului de veto în Consiliul de Securitate al ONU doar pentru „crime în masă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri la Naţiunile Unite "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă",...
Ultima oră
Pe aceeași temă