69% dintre angajații români participanți la un studiu internațional spun că ar refuza o ofertă de job dacă ar avea o experiență neplăcută la interviul de angajare.
Studiul s-a derulat în octombrie-decembrie 2023 pe un eșantion de 150.000 de respondenți din 185 de țări, printre care și România, iar răspunsurile au fost colectate de The Network.
De asemenea, 52% ar spune „nu” locului de muncă dacă întregul proces de recrutare le-a lăsat un gust amar, 41% dacă angajatorul respectiv nu oferă un mediu de lucru incluziv și 35% dacă angajatorul nu acceptă munca remote, scrie Termene.
Alte lucruri care i-ar întoarce din drum sunt absența beneficiilor extinse pentru toată familia sau beneficii de wellbeing și sănătate mentală.
Salariul rămâne principalul criteriu în funcție de care decid dacă să accepte sau nu un job, urmat de echilibrul dintre viața personală și cea profesională, relația cu managerul și siguranța jobului.
La nivel global, ierarhia se schimbă puțin. Astfel, dacă pentru candidații români salariul contează cel mai mult, în alte țări vedem siguranța locului de muncă așezată pe primul loc. Salariul coboară pe a treia poziție, după echilibrul dintre viața personală și cea profesională
Roxana Drăghici – Head of Sales la eJobs
Cifre
30.000 de turiști au fost pe litoralul românesc de 1 iunie, „o performanță extraordinară”, potrivit lui Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. Numărul de turiști a crescut în primele săptămâni din iunie cu circa 20-30% față anul trecut datorită vremii, dar și a noilor oferte din stațiunile de la malul mării.
1,99 miliarde de lei este deficitul cu care a încheiat sistemul public de pensii anul 2023. Veniturile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat încasate anul trecut au ajuns la 110 miliarde de lei, iar cheltuielile totale, la 112 miliarde de lei.
Citește și:
4 din 10 angajați folosesc în mod frecvent inteligența artificială
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!