25.3 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒTransportul subteran, non-subiect pentru Nicuศ™or Dan. PSD investeศ™te 4,3 miliarde de euro...

Transportul subteran, non-subiect pentru Nicuศ™or Dan. PSD investeศ™te 4,3 miliarde de euro รฎn metroul bucureศ™tean

Sฤƒptฤƒmรขna aceasta, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anunศ›at investiศ›ii ce depฤƒศ™esc 4,36 miliarde de euro รฎn metroul bucureศ™tean. Proiectul face parte din planul PSD pentru Bucureศ™ti, prin Gabriela Firea, de a veni cu soluศ›ii pentru unele dintre cele mai mari probleme ale Capitalei: รฎmbunฤƒtฤƒศ›irea calitฤƒศ›ii transportului public ศ™i fluidizarea traficului rutier. 

Subiectul eficientizฤƒrii transportului public subteran, unul dintre cele mai ecologice mijloace de transport รฎn comun ศ™i cu cel mai mare impact asupra reducerii traficului nu a fost prioritar pentru actualul edil al Bucureศ™tiului. 

Cifrele aratฤƒ astfel cฤƒ cele mai mari contracte pentru extinderea metroului รฎn Capitalฤƒ sunt meritul unor lideri PSD, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu ศ™i primarul Sectorului 4, Daniel Bฤƒluศ›ฤƒ. 

รŽn plus, candidata PSD la Primฤƒria Capitalei susศ›ine cฤƒ รฎศ™i va continua demersurile de a atrage fonduri europene pentru marile proiecte de infrastructurฤƒ:

Voi milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile, alฤƒturi de colegii noศ™tri din Parlamentul European. Relaศ›ia dintre Bucureศ™ti, Romรขnia ศ™i Uniunea Europeanฤƒ este esenศ›ialฤƒ ศ™i avem un profit enorm pรขnฤƒ acum, peste 1 miliard de euro รฎn Capitalฤƒ ศ™i aproape 70 miliarde de euro la nivel naศ›ional.

, a declarat Gabriela Firea.

PSD este partidul care introduce รฎn Romรขnia salariul minim european, are cei mai mulศ›i primari ศ™i preศ™edinศ›i de Consilii Judeศ›ene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeanฤƒ ศ™i a reuศ™it, รฎn actuala guvernare, sฤƒ ducฤƒ absorbศ›ia de fonduri europene la peste 97%.

2,5 mld. euro pentru M4, bani europeni atraศ™i de PSD pentru Sectorul 4

Pentru Magistrala M4, primฤƒria Sectorului 4 a depus deja cererea de finanลฃare รฎn valoare de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesaลฃi prin โ€žProgramul Transportโ€ al Uniunii Europene 2021-2027. Proiectul se aflฤƒ deja รฎn faza de licitaศ›ie.

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un numฤƒr de 14 staลฃii, ce vor fi amenajate pe o lungime totalฤƒ de aproximativ 12 kilometri, รฎntre staลฃia Gara de Nord 2 ลŸi staลฃia Gara Progresul ลŸi care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 ลŸi 5, precum ลŸi al comunei Jilava din judeลฃul Ilfov.

Staลฃiile vor fi amenajate conform celor mai noi cerinลฃe pentru securitate la incendiu ลŸi vor fi adaptate pentru un acces facil al persoanelor cu dizabilitฤƒลฃi. Staลฃiile vor avea ลŸi sisteme de protecลฃie a cฤƒlฤƒtorilor, inclusiv panouri de sticlฤƒ ลŸi uลŸi automate la marginea peroanelor, dupฤƒ modelul celor din Paris.

รŽn tot mandatul la PMB, Nicuศ™or Dan a evitat preluarea Metrorex

รŽncฤƒ de la รฎnceputul mandatului de la ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu a fฤƒcut apel la Primฤƒria Generalฤƒ a Capitalei sฤƒ preia Metrorex, dar Nicuศ™or Dan a evitat sฤƒ facฤƒ vreun demers รฎn aceastฤƒ direcศ›ie.

Sunt absolut uimitโ€ฆ E singurul primar de dupฤƒ Revoluลฃie care nu a vrut ลŸi nu vrea sฤƒ preia metroul. Nu poลฃi discuta despre un sistem integrat de transport รฎn BucureลŸti fฤƒrฤƒ metrou. Din acest punct de vedere, Metroul trebuie sฤƒ meargฤƒ la Primฤƒria Generalฤƒ. Nu รฎnลฃeleg de ce refuzฤƒโ€ฆ Vฤƒ rog sฤƒ vฤƒ aduceลฃi aminte campania din 2020 cรขnd ne desena sistemul integrat din BucureลŸti care includea Metroul. Cum poลฃi sฤƒ vorbeลŸti de un sistem integrat de transport fฤƒrฤƒ Metrou

, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Motivul invocat de Nicuศ™or Dan este bugetul companiei de stat ศ™i recunoaศ™te cฤƒ nu ar putea sฤƒ gestioneze o astfel de companie. 

โ€žAr fi fost o aventurฤƒ sฤƒ preiei ลŸi Metroul, fฤƒrฤƒ sฤƒ ai garanลฃia cฤƒ Guvernul รฎลฃi va da baniiโ€, a spus Nicuศ™or Dan, deศ™i Transporturile spun altceva. รŽn 2024, Metrorex a primit de la bugetul de stat 900 de milioane de lei.

M6ย โ€“ 1 Mai โ€“ Otopeni, 1,87 miliarde de euro

Proiectul โ€žMagistrala 6. 1 Mai โ€“ Otopeni, Legฤƒtura reลฃelei de metrou cu Aeroportul Internaลฃional Henri Coandฤƒ โ€“ Otopeniโ€ este unul de utilitate publicฤƒ, de interes naลฃional, conform Hotฤƒrรขrii Guvernului nr. 496/2017, prin care se asigurฤƒ nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea reลฃelei de transport trans european (TEN-T), finanลฃat din fonduri externe rambursabile ลŸi nerambursabile. Contractul este รฎn valoare de 1,87 miliarde de euro.

PSD este partidul care introduce รฎn Romรขnia salariul minim european, are cei mai mulศ›i primari ศ™i preศ™edinศ›i de Consilii Judeศ›ene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeanฤƒ ศ™i a reuศ™it, รฎn actuala guvernare, sฤƒ ducฤƒ absorbศ›ia de fonduri europene la peste 97%.

Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

De Ziua Educaศ›iei, preศ™edintele Iohannis a decorat peste 100 de unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt

Preศ™edintele a transmis cฤƒ educarea unor รฎntregi generaศ›ii este una dintre cele mai frumoase vocaศ›ii Preศ™edintele Klaus Iohannis a transmis sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie, unย mesajย cu ocazia...

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

Ineficienศ›a energeticฤƒ: Povestea care ne costฤƒ scump

Romรขnia, odinioarฤƒ un jucฤƒtor energetic major รฎn Europa de Est, se confruntฤƒ acum cu o realitate sumbrฤƒ: preศ›urile au explodat, iar ศ›ara e รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ